Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

Г.гр.Лом, 17.04.2018 година

 

В    И М Е Т О   Н А   Н А Р О Д А

 

Районен съд, гр.Лом, първи състав, в открито  съдебно заседание от шести март, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:НИНА КАМЕНОВА

 

при секретаря, Б.Костова, като разгледа докладваното от съдия Каменов, гр. дело № 2925/2017 година, по описа на съда, за да се произнесе, взе предвид следното:

Предявен е иск с правно основание чл.127 от Семейния кодекс.

              Водим от горното, съдът

                                      Р  Е  Ш  И:

ОСЪЖДА, С.С.В. с ЕГН: ********** ***, да заплаща ежемесечна издръжка в размер на 150.00 лева/ сто и петдесет лева/ за детето С.С.В. с ЕГН: **********, на майката М.С.П. с ЕГН: ********** ***, като негов законен представител, считано от 03.11.2017 година, ведно със законната лихва върху всяка просрочена съобразно падежа и вноска, до настъпване на причини и обстоятелства, при които същата може да бъде изменявяна или прекратявана.

ОСЪЖДА С.С.В. с ЕГН: ********** ***,  да заплати държавна такса върху определения размер на издръжката, в размер на 216 лева по сметка на Районен съд, гр.Лом, и 5.00 лева за служебно издаване на изпълнителен лист, в случай на принудително събиране на сумите.

На основание чл.242 ал.1 предложение първо ГПК ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта му за присъдената издръжка.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд, гр.Монтана в двуседмичен срок от съобщението му на страните.

                                     

 

                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ: