П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом  30.05.2018г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на тридесети май две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                                       

 

       при секретаря Д.Ценкова и с участието на Районния прокурор при ЛРП Росен Станев, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 219/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият П.Г.П. роден на ***г. в гр.Лом, българин, с българско гражданство, живущ ***, средно образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 13.05.2018г. около 13,15ч. в с.Долни Цибър, обл.Монтана, по ул.“Двадесета“ управлява МПС-лек автомобил, марка „БМВ“, модел 525, с рама № WBADF71040BS29239, негова собственост, без да е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба № І-45 от 24.03.2000г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторни превозни средства и ремаркета теглени от тях, и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства – престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

 

        На осн. чл.78а, ал.1 от НПК ОСВОБОЖДАВА подсъдимият П.Г.П. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното престъпление по чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, като МУ НАЛАГА административно наказание „ГЛОБА“ в размер на 1 000лв /хиляда лева/, което да заплати в полза на държавата.       

 

         На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият П.Г.П. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на РС гр.Лом, в полза на бюджета на съдебната власт направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 13,90лв /тринадесет лева и деветдесет стотинки/, както и 5лв държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист в полза на ВСС гр.София.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 7-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

                                           

                         

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :