ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 27.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и седми юни, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 172 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните: адв. Н.К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Д.Г.С. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Райна Петрова, Споразумение за следното:        

 

Подсъдимият Д.Г.С. роден на  *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, със средно образование, осъждан-реабилитиран, неженен, безработен с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН в това, че на 30.11.2017г. в гр. Лом, ул.“Братя Миладинови“ № 37А в маловажен случай, без надлежно разрешително държал високорисково наркотично вещество „коноп” с тегло 4,75 грама със съдържание на активен наркотичен действащ компонент – тетрахидроканабинол – 32,24%, на стойност 28,50 лв., установено с физико-химическа експертиза – Протокол № 18/НАР-341/07.02.2018 г на НТЛ при ОД МВР – Монтана, в нарушение на правилата съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, според който е включен в Списък № 1 към чл. 3, ал. 2 – „Растенията и веществата с висока степен на риск за общественото здраве, поради вредния ефект от злоупотреба с тях, забранени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина“, съгласно ПМС № 23/29.01.1998 година, поради което и на основание чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1  от НК  при условията на чл.54 от  НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ГЛОБА“ в размер на 500 /ПЕТСТОТИН/ лева, която да заплати в полза на Държавата.

 

ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият Д.Г.С., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски – 131.72 лева /сто тридесет и един лв., 72 ст./ направените по делото разноски, за изготвяне на физикохимична експертиза и 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

         

          Мярка за неотклонение не е взета.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 172/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                 

Протоколът приключи в 10.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

 

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                                                    СЕКРЕТАР: