ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 19.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети юни, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

Съдебни заседатели: 

         1. С.С.С.

         2. Г.Г.И.

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД  № 178 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните: адв. А.Л. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия И.Г.Ц. *** от една страна и от друга страна Районен прокурор при ЛРП Иван Карагьозов, Споразумение за следното:        

 

Подсъдимият И.Г.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, работещ, жив. *********, неосъждан /реабилитиран/, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН в това, че на 29.06.2017 година в с.Сливата, обл.Монтана, в биволовъдна ферма причинил лека телесна повреда ,изразяваща се в причиняване на болка и страдание без разстройство на здравето,вследствие на причинени масивни кръвонасядания/ хематоми/ по горен десен и долни крайници на Е.И.Д.  в качеството и на  длъжностно лице  - назначена на длъжност „помощник” в търговско дружество „Агротранс”  ЕООД – гр.Лом, при изпълнение на службата и, поради което и на основание чл.131,ал.1,т.1 вр. чл. 130, ал.2 от НК във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ” за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, като се налагат следните пробационни мерки на основание чл. 42а, ал. 2, т. 1 и 2 НК :

          - Задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице  два пъти седмично за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА  и                    - Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.              

                             

       Подсъдимият И.Г.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, работещ, жив. *********, неосъждан /реабилитиран/, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН в това, че на 29.06.2017 година в с.Сливата, обл.Монтана, в биволовъдна ферма се заканил за убийство на Е.И.Д., като и казал „ще те заколя, ма, ще те убия и ще те отлежа, ма” и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, поради което и на основание чл.144, ал.3 вр.ал. 1 НК, във вр. с чл.55, ал.1, т. 2, б.“б“ от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ПРОБАЦИЯ” за срок от ЕДНА ГОДИНА, като се налагат следните пробационни мерки на основание чл. 42а, ал. 2, т. 1, 2 и 6 НК :

- Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от   ЕДНА ГОДИНА, с периодичност ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО.

- Задължителни периодични срещи с пробационен служител, за срок от ЕДНА ГОДИНА    и

          -  Безвъзмезден труд в полза на обществото – 150 часа годишно - за срок от ЕДНА ГОДИНА.                               

 

На основание чл.23, ал.1 НК на  подсъдимия И.Г.Ц. роден на ***г***, българин, български гражданин, с основно образование, неженен, работещ, жив. *********, неосъждан /реабилитиран/, с ЕГН **********   СЕ ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание - „ПРОБАЦИЯ” за срок от ЕДНА ГОДИНА, като се налагат следните пробационни мерки на основание чл. 42а, ал. 2, т. 1, 2 и 6 НК:                  

- Задължителна регистрация по настоящ адрес с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице  ДВА ПЪТИ СЕДМИЧНО за срок от ЕДНА ГОДИНА и

 

- Задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ЕДНА ГОДИНА.     

-  Безвъзмезден труд в полза на обществото – 150 часа годишно - за срок от ЕДНА ГОДИНА.                

 

ОТНЕМА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, Вещи подлежащи на отнемане: 1 / един/ бр.метален нож с острие с дължина 164 мм с плегсигласова прозрачна дръжка с дължина  120 мм.

 

ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият И.Г.Ц., със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски – 148.12 лева /сто четиридесет и осем лв., 12 стотинки/ направените по делото разноски, за изготвяне на съдебно-медицинска експертиза и 5,00 /Пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС за служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

          На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 178/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.                                 2.

                     /С.С./                    /Г.И./

 

………………………………………………………………………..

Протоколът приключи в 14.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1.                                     2.

/С.С./           /Г.И./

 

 

                                                                    СЕКРЕТАР: