ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 26.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 183 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.20 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия И.С.М. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова Споразумение, за следното:

Подсъдимият И.С.М. роден на *** ***, българин, български гражданин, висше образование, с постоянен адрес:*** …………, с настоящ гр. ……… разведен, управител на …… неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 16.02.2018 г. около 19,30 ч. в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. „Стефан Караджа“, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Рено”, модел „Лагуна“ с рама …….., негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно - 1,75 промила, установено по надлежния ред - Протокол за химическо изследване №86/20.02.2018 год. на СХЛ към ЦСМП - гр. Плевен, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 от НК, при условията на чл. 54 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от „ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим И.С.М., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. София на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 343б, ал. 1, във вр. с чл. 54 от НК, НАЛАГА на подсъдимия И.С.м. със снета по делото самоличност по-лекото наказание „ГЛОБА” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление в размер на 200 лв /двеста лева/, която да заплати в полза на държавата.

   На основание чл. 343г, във вр. с чл. 37, ал. 1, т. 7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия И.С.М. от право да управлява моторно превозно средство, за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия И.С.М. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на физико-химическа експертиза в размер на 55,00 лв. /петдесет и пет лева/, както и 5 лв. /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 183/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 09.40 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                               РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                  СЕКРЕТАР: