ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 06.06.2018 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, четвърти състав в публично съдебно заседание на шести юни, две хиляди и осемнадесета година в състав:

     Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

Съдебни заседатели:

1.     Г.Ц.Г.Ю.Т.Й.

 

при участието на секретар: Веселка Младенова и прокурор Райна Петрова, сложи за разглеждане НОХД № 202 по описа за 2018 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 9:30 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                  ОПРЕДЕЛИ:

                  

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом –прокурор Райна Петрова и адв. Наталия Лозанова от АК Монтана за следното:

Подсъдимият С.С.Б. - роден на ***г***, с постоянен  и настоящ адрес *** с основно образование, безработен, женен, българин, български гражданин, осъждан, ЕГН: ********** Е ВИНОВЕН за това, че:

І. На 10.04.2017г в гр. Вълчедръм, обл. Монтана пред органите на РУ-Лом- служителите на РУ-Лом Б.Д.Л. и З.Ш.М., съзнателно се е ползвал от преправен официален документ – свидетелство за управление на моторно превозно средство с №267236816, издадено от ОДМВР-Ямбол на името на И.П.Г., роден на ***г, на което е придаден вид, че е с №282753750, издадено на името на С.С.Б., ЕГН: **********, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което на основание чл. 316, пр. 2 вр. чл. 308, ал. 2, пр. 5, вр. ал. 1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1 т.2 „б” НК МУ НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ с пробационни мерки по чл.42 а, ал.2, т.1  и  2 от НК,

1.ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС за срок от ЕДНА ГОДИНА с явяване и подписване пред пробационен служител  ИЛИ определено от него длъжностно лице, два пъти седмично.

2.ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН

СЛУЖИТЕЛ за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

ІІ. На 10.04.2017г в гр. Вълчедръм, обл. Монтана пред органите на РУ-Лом- служителите на РУ-Лом Б.Д.Л. и З.Ш.М., съзнателно се е ползвал от неистински официален документ – контролен талон с № 2827532250 от дата 22.01.2010г г. на името на С.С.Б., ЕГН: **********, на който е придаден вид, че е издаден от “ПП КАТ”-СДВР, когато от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност, поради което на основание чл. чл. 316, пр. 1 вр. чл. 308, ал. 1, пр. 1 от НК във връзка с чл.55, ал.1, т.2 „б” НК МУ НАЛАГА наказание ПРОБАЦИЯ с пробационни мерки по чл.42 а ал.2 т.1 с 2 от НК,

1.ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА с явяване и подписване пред пробационен служител   или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично.

2.ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

          

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия С.С.Б.  едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по т.І и т.ІІ, по –тежкото, а именно: ПРОБАЦИЯ с пробационни мерки по чл.42 а, ал.2, т.1 и  2 от НК,

1.ЗАДЪЛЖИТЕЛНА РЕГИСТРАЦИЯ по НАСТОЯЩ АДРЕС за срок от ЕДНА ГОДИНА с явяване и подписване пред пробационен служител ИЛИ определено от него длъжностно лице, ДВА ПЪТИ седмично.

2.ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ПЕРИОДИЧНИ СРЕЩИ С ПРОБАЦИОНЕН СЛУЖИТЕЛ за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

ОТНЕМА в полза на държавата на основание чл.53, ал.1, от НК, иззетите веществени доказателства – свидетелство за управление на моторно превозно средство с №267236816, издадено от ОДМВР-Ямбол на името на И.П.Г., роден на ***г, на което е придаден вид, че е с №282753750, издадено на името на С.С.Б., ЕГН: **********, и контролен талон с № 2827532250 от дата 22.01.2010г г. на името на С.С.Б., ЕГН: **********.

 

ОСЪЖДА С.С. Бор с постоянен  и настоящ адрес ***, ЕГН: ********** да заплати сума в размер на 145,22 лв. за изготвяне на съдебно техническа експертиза на ДП, като сумата бъде внесена по сметката на ОД МВР Монтана, както и 5 (пет) лева по сметката на РС Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 202 от 2018 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 09:48 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

1.                Г.Ц.Г.:……………..

 

2.      Ю.Т.Й.……….

                                    

 

                                                                    СЕКРЕТАР: