ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 07.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на седми юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: ЛЮБОМИРА ПЕТРОВА и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 236 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Лорита Гочева от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Ю.С.А. ***, от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение, за следното:

Подсъдимият Ю.С.А. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, живущ ***, неженен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 25.05.2018 година, около 01:45 часа, в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. “Белоградчишко шосе“, с посока на движение от гр. Лом към кв. Момин Брод, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фолксваген“, модел „Голф“, с рег. № М 59 39 ВВ, собственост на Симеон Валентинов Георгиев от гр. Лом, с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2  на хиляда – 2,04 промила алкохол, установени по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест“ 7510 с инв. № ARDM-0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от „ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА” като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Ю.С.А., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА на подсъдимия Ю.С.А. по-лекото предвидено в закона наказание „ГЛОБА”, наред с наказанието лишаване от свобода.

         На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, т. 7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Ю.С.А. от правото да управлява МПС, за срок от ЕДНА ГОДИНА и ДВА МЕСЕЦА или общо ЧЕТИРИНАДЕСЕТ месеца.

 

На основание чл. 59 ал. 4 от НК, ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия за същото деяние е бил лишен от упражняване на това свое право по административен ред, а именно от 25.05.2018 г.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 236/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 09.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                      

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ :

                                                                                  

                                                                                      СЕКРЕТАР: