ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 05.06.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на пети юни две хиляди и осемнадесета година в състав:                                                   

                        

              Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: ЛЮБОМИРА ПЕТРОВА и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 242 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в 13.00  часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                

                            О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.Л. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Х.С.Х. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова Споразумение, за следното:

Подсъдимият Х.С.Х. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, с постоянен адрес ***, работи в Кралство Нидерландия в склад, неженен, неосъждан, Е ВИНОВЕН В ТОВА, загдето: На 30.05.2018 год. около 01 часа 20 минути в гр. Лом, обл. Монтана по ул. „Хан Аспарух“, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „СЕАТ“, модел „Леон” с ДК № ВР8659ВТ, негова собственост, след употреба на наркотично вещество - ТНС – тетрахидроканабинол установено по надлежния ред с техническо средство Драг чек 3000 ARКM 0261, поради което и на основание чл. 343б, ал. 3, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от „ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА” като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА на подсъдимия Х.С.Х. по-лекото предвидено в закона наказание „ГЛОБА”, наред с наказанието лишаване от свобода.

         На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, т. 7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Х.С.Х. от правото да управлява МПС, за срок от ЕДНА ГОДИНА и ДВА МЕСЕЦА.

На основание чл. 59 ал. 4 от НК, ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия за същото деяние е бил лишен от упражняване на това свое право по административен ред, а именно от 30.05.2018 г.

На основание чл. 53, ал. 1, б. „а“ НПК, приложените веществени  доказателства - 1 бр. използван полеви наркотест Драг чек 3000 ARKM 0261, ОТНЕМА в полза на държавата, като същият да бъде унищожен.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 242/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 14.00 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                      

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ :

                                                                                   СЕКРЕТАР: