ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 13.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на тринадесети юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора Е.Л., сложи за разглеждане НОХД № 253 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Е.Ц. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Е Л. Споразумение, за следното:

Подсъдимият Е.Ц.Ц. роден на *** г. в гр. Брусарци, българин, български гражданин, средно образование, живущ ***, женен, животновъд, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 31.05.2018 година, около 22:05 часа, в с. Василовци, обл. Монтана, по ул.”Димитър Благоев“ управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Шкода”, модел „Фелиция”, с рег. № ……, собственост на К. Е. Ц. от с. Трайково, обл. Монтана, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,67 на хиляда, установени по надлежният ред – техническо средство “Алкотест 7510” с инв. № ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от „ЧЕТИРИ  МЕСЕЦА” като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Е.Ц.Ц., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 55, ал. 3 от НК, НЕ НАЛАГА на подсъдимия Е.Ц.Ц. по-лекото предвидено в закона наказание „ГЛОБА”, наред с наказанието лишаване от свобода.

         На основание чл. 343г във връзка с чл. 37, т. 7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Е.Ц.Ц. от правото да управлява МПС, за срок от ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл. 59 ал. 4 от НК, ПРИСПАДА времето, през което подсъдимия за същото деяние е бил лишен от упражняване на това свое право по административен ред, а именно от 31.05.2018 г.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 253/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                       

                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ :

                                                                                  

                                                                                      СЕКРЕТАР: