ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 18.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на осемнадесети юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора Р. П., сложи за разглеждане НОХД № 256 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Д. Ц. от МАК в качеството на служебен защитник на подсъдимия Й.А.И. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Р. П. Споразумение за следното:

Подсъдимият Й.А.И. роден на ***г. в гр.Стара Загора, българин, български гражданин, средно образование, с постоянен адрес ***, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е  ВИНОВЕН в това, че:

1./ На 02.06.2018г. около 19,15ч. в с.Станево, обл.Монтана, по ул. „Двадесет и четвърта“, управлявал моторно превозно средство - мотоциклет, марка „ЕТЗ“, модел „125“, с рама № „АТ2-610325“, негова собственост, което не е регистрирано по надлежния ред - съгласно Наредба I-45 от 24.03.2000г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение на моторни превозно средства и ремаркета, теглени от тях, поради което и на основание чл.345, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, при условията на чл.54, ал.1 от НК МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ОСЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Й.А.И. *** СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

         2./ На 02.06.2018г. около 19,15ч. в с. Станево, обл. Монтана, по ул. „Двадесет и четвърта“, управлявал моторно превозно средство - мотоциклет, марка „ЕТЗ“, модел „125“, с рама № „АТ2-610325“, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда - 1,56 промила, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест 7510, с инв. № ARDM 0225 на ОДМВР-Монтана, след като е осъден по НОХД № 100/2015 на Районен съд гр. Лом са влязла в сила присъда от 11.03.2015г. за деяние по чл.343б, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.343б, ал.2 от НК, при условията на чл.55, ал.1, т.1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание „ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание, СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ ГОДИНИ, като ОПРЕДЕЛЯ и кумулативно предвиденото наказание «ГЛОБА» в размер на 200лв /двеста лева/ която да заплати  в полза на държавата.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Й.А.И. ***, СЕ ВЪЗЛАГА на Районен инспектор при РУ гр. Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл.343г във връзка с чл.37, т.7 от НК, ЛИШАВА подсъдимия Й.А.И. от правото да управлява МПС, за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА.

На основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия Й.А.И. със снета по делото самоличност СЕ ОПРЕДЕЛЯ едно общо наказание, измежду наложените му по-горе, най-тежкото от тях, а именно „ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.23, ал.2 от НК ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло към така наложеното на подсъдимия Й.А.И. общо наказание „ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ и наложеното му наказание „ЛИШАВАНЕ ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС“ за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА.

На основание чл.23, ал.3 от НК ПРИСЪЕДИНЯВА изцяло към така определеното на подсъдимия общо наказание от „ДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“ и наложеното му наказание „ГЛОБА“ от 200лв /двеста лева/, която да заплати в полза на държавата.

         На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 256/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.         

Протоколът приключи в 10.50 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

 

                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                

                                                          СЕКРЕТАР: