ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 26.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и шести юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                      Съдебни заседатели: Е.Н.И.

                                                Б.И.Б.    

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД № 283 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 11.05 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Р. Б. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия Т.И. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Иван Карагьозов Споразумение, за следното:

Подсъдимият Т.И.И. роден на *** г. в гр. Лом, българин, български гражданин, средно образование, живущ ***, разведен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

         За времето от 20.05.2018 г. до 06.06.2018 г. в с. Якимово, обл. Монтана, ул. „….., в условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство /клещи/ - отнел чужди движими вещи – 18 метра оградна мрежа и 4 бр. метални решетки на стойност 61,60 лв. от владението на Н.К.Г. ***, без нейно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 4, във вр. с чл. 194, ал. 1, във вр. с чл. 26, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок отТРИ МЕСЕЦА”, като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Т.И.И., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимият Т.И.И. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на МВР - София направените по делото разноски за изготвяне на съдебно-оценителна експертиза в размер на 70,38лв /седемдесет лева и тридесет и осем стотинки/, както и разноски в хода на съдебното производство в размер на 25лв /двадесет и пет лева/, от които 20лв – за вещо лице и 5лв - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 283/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                           СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ:  1.

                                                                                              /Е. И./

                                                                                                  2.                                                               

                                                                                                     /Б. Б./