ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 22.06.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори юни две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РАЙНА ПЕТРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 284 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване  в  10.00 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Л.Г. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Р.Е.Р. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Райна Петрова, Споразумение, за следното:

Подсъдимият Р.Е.Р. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, живущ ***, женен, работещ като телчар в …….“, неосъждан, с  ЕГН **********, Е  ВИНОВЕН в това, че

На 09.01.2018 година в село К. обл. Монтана, на улица „……., държал огнестрелно оръжие пистолет марка ZORAKI MOD /Зораки мод/ 914  кал. 9 мм Р.А.К. с № 10159722 с пълнител и един брой боеприпас за огнестрелно оръжие - кал. 9 мм Р.А.К. произведен като халосен,  но преработен в боеприпас за огнестрелно оръжие, като в предната му част е монтирана метална сфера с диаметър 4,5 мм, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, поради което и на основание чл. 339, ал. 1 НК, при условията на при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен  срок от ТРИ години.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим Р.Е.Р., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 53, ал. 2, б. „а“ от НК, веществените доказателства – 1 бр. пистолет марка ZORAKI MOD/ Зораки мод/914 кал. 9 мм. Р.А.К. с № 10159722 с пълнител, оставени на съхранение в служба „КОС“ при РУ-Лом, ОТНЕМА в полза на държавата. 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Р.Е.Р. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметката на МВР- София направените по делото разноски в размер на 78.77лв /седемдесет и осем лева и седемдесет и седем стотинки/ - за съдебно-балистична експертиза,  както и 5 лв. държавна такса в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС - Лом, за евентуално издаване на изпълнителен лист.

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 284/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

Протоколът приключи в 10.25 ч. и е изготвен в съдебно заседание. 

                                                     

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                        СЕКРЕТАР: