ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 01.08.2018 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на първи август две хиляди и осемнадесета година в състав:

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

        При участието на секретар: Л. П. и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 350 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 16.00 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.К. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия Е.З.Й. *** от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Росен Станев, Споразумение, за следното:

Подсъдимият Е.З.Й. роден на ***г***, българин, български гражданин, основно образование, с постоянен адрес ***, неженен, ученик в ПГ „….., неосъждан, с  ЕГН **********, Е  ВИНОВЕН в това, че на 17.07.2018г. в с. Ковачица, обл.Монтана, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, управлява моторно превозно средство, лек автомобил Рено модел „Клио“ собственост на А. Ц. А. с ЕГН ********** от с.Медковец, което не е регистрирано по надлежния ред, автомобила има прекратена регистрация на 28.05.2018г. в сектор ПП-КАТ при ОДМВР-Монтана, поради което и на основание чл. 345, ал. 2, във вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, буква «б», предложение последно от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «Обществено порицание», което да се изпълни в ПГ «Найден Геров» гр. Лом.

Подсъдимият Е.З.Й. със снета по делото самоличност, Е  ВИНОВЕН в това, че на 17.07.2018г. в с. Ковачица, обл.Монтана, като непълнолетен, но можещ да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, си служи с регистрационни табели с обозначение ……“ предназначени за лек автомобил Рено модел „19 „ собственост на И. Р. П., като са поставени на лек автомобил Рено модел „Клио“ собственост на А. Ц. А. с ЕГН ********** ***, поради което и на основание чл. 345, ал. 1, във вр. чл. 63, ал. 1, т. 4 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 2, буква «б», предложение последно от НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «Обществено порицание», което да се изпълни в ……..

На основание чл. 381, ал. 8 във връзка с чл.23, ал.1 от НК СЕ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия Е.З.Й. със снета по делото самоличност ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ, а именно «Обществено порицание», което да се изпълни в …….

Иззетите веществени доказателства – 2 бр. регистрационни табели с регистрационен …., оставени в РУ-Лом, да бъдат върнати на собственика им, а именно наследниците на починалия А. Ц. А. б.ж. на с. Медковец, с ЕГН **********.

        На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №350/18 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

         Протоколът приключи в 16.30ч. и е изготвен в съдебно заседание.

          

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                           

                             СЕКРЕТАР: