Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

гр.Лом, 25.10.2018г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ломският районен съд, гражданска колегия, ІV състав в публичното съдебно заседание, проведено на 3.10.2018 год. в състав :

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Боряна Александрова

 

при секретаря Веселка Младенова, като разгледа докладваното от съдията Александрова гр.д. № 585/2018 год. по описа на ЛРС, за да се произнесе, съобрази следното:

Производството е с правно основание чл.49, ал.4 от СК.

……………

……………

 

Р Е Ш И:

 

ПРЕКРАТЯВА БРАКА между Т.Т.Г.  ЕГН **********,***  и С.М.Г. ЕГН ********** сключен на 03.08.2013 г. в гр.Вълчедръм, обл.Монтана, по взаимно съгласие, на основание чл.49, ал.4 от СК.

ОДОБРЯВА постигнатото между страните СПОРАЗУМЕНИЕ ПО ЧЛ.49, ал.4 от СК, с което съпрузите уреждат своите лични и имуществени отношения във връзка с прекратяването на брака им чрез развод по взаимно съгласие, както следва:

1/Предоставя упражняването на родителските права по отношение на децата : В. Т. Г. роден на *** г. е ЕГН ********** и Д. Т. Г. роден на *** година с ЕГН ********** на майката, като те остават да живеят при майката С.М.Г. по местоживеенето й.

2/ Т.Т.Г. има право да вижда и взема при себе си В. Т. Г. роден на *** г. с ЕГН ********** и Д. Т. Г. роден на *** година с ЕГН ********** за осъществяване на родителски контакти с тях всяка първа и трета събота и неделя на месеца за времето от 10.00 часа на съботния ден до 18,00 часа на неделния ден със преспиване при него, включително и по всяко друго време при изричното съгласие на майката на децата, както и един месец през лятото.

З/ Осъжда Т.Т.Г.  да заплаща на малолетните В. Т. Г. роден на *** г. с ЕГН ********** и Д. Т. Г. роден на *** година с ЕГН ********** чрез тяхната майка и законен представител С.М.Г. месечна издръжка в размер на по 150/ сто и петдесет/ лева за всяко едно от децата, считано от влизане в сила на решението за прекратяване на брака между страните, ведно със законните лихви при просрочие на някоя месечна вноска и до настъпване на законни предпоставки за прекратяване или изменение на тази издръжка.

4/След прекратяване на брака страните няма да си дължат издръжка един на

друг.

5/С.М.Г. ще продължава да носи фамилно име – Г., след прекратяване на брака.

6/ Семейното жилище, находящо се в гр.***, о е лична собственост на Т.Т.Г. и представлява дворно място с къща и други постройки, остава за негово ползване.

7/Личните вещи всеки един от съпрузите си ги е получил.

8/Кредити, заеми или каквито и да е други задължения поети по време на брака на страните, след прекратяване на брака, остават в задължение на този съпруг, на чието име са възникнали по време на брака и той няма право след евентуалното им погасяване да има претенции спрямо другия съпруг за това и се отказва от такива претнции.

 

ОСЪЖДА Т.Т.Г. ЕГН **********, да заплати в полза на държавата, по бюджета на съдебната власт, по сметка на ВСС държавна такса в размер на  226 лева на основание чл.6 т.3 от Тарифа към ЗДТ.

ОСЪЖДА С.М.Г. с ЕГН **********, да заплати в полза на държавата, по бюджета на съдебната власт, по сметка на ВСС държавна такса в размер 20 /двадесет/ лева, на основание чл.6 т.3 от Тарифа към ЗДТ.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

                                                             РАЙОНЕН СЪДИЯ: