ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 27.09.2018 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, трети състав, в публично съдебно заседание на двадесет и седми септември, две хиляди и осемнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, сложи за разглеждане Гр.д.  № 290 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.35 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Тъй като молбата е депозирана преди първото по делото съдебно заседание, съдът намира, че не следва да  се изисква становище от ответника във връзка с направеното оттегляне на исковете. Налице са предпоставките на чл. 232 ГПК поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

 ПРЕКРАТЯВА производството по делото, поради оттегляне на исковете.

С отговора си ответникът е направил искане за присъждане на разноски. Налице са предпоставките на чл.78, ал.4 от ГПК, поради което, съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ОСЪЖДА ищеца „ЗАСТРАХОВАТЕЛНО АКЦИОНЕРНО ДРУЖЕСТВО ДАЛЛБОГГ: ЖИВОТ И ЗДРАВЕ“ АД, ЕИК ********* със седалище и адрес на управление ********  да заплати на Н. М.М. с ЕГН ********** ***, сумата 400 /ЧЕТИРИСТОТИН/ лева, представляващи разноски по процесуално представителство и защита.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване в 7-мо дневен срок от днес за ответника и от съобщението за ищеца, с  частна жалба, пред МОС.

Протоколът приключи в 10.40 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                                    СЕКРЕТАР: