ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 04.10.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на четвърти октомври две хиляди и осемнадесета година в състав:

                         

                          Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

       Съдебни заседатели: С.С.С.

                                     И.Л.И.    

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД № 190 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                 О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Б.И.А. ***, от една страна и от друга страна районен прокурор при ЛРП Росен Станев Споразумение, за следното:

Подсъдимият Б.И.А. роден на *** ***, българин, български гражданин, с начално образование, живущ ***, неженен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 17/18.02.2018 година в гр. Лом, обл. Монтана, ул……., при условията на опасен рецидив, след разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот, отнел от владението на А.В.В. *** движими вещи - 13 броя чували по 25 кг. с донбаски въглища на обща стойност 118.30 лева и от К. Ц. М. *** - 16 броя чували по 25 кг с донбаски въглища на обща стойност 145,60 лева, или всичко на обща стойност 263.90 лева, без знанието и съгласието на собствениците с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3 във вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ НАКАЗАНИЕ „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален „строг“ режим, на осн. чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ от ЗИНЗС.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Б.И.А. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на оценителна експертиза в размер на 46,92лв /четиридесет и шест лева и деветдесет и две стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 190/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На Досъдебното производство по отношение на подсъдимия Б.И.А. не е взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 10.30 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                 

                                                                РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                     

                                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                                    /С. С./

                                                                                                     2.

                                                                                                    /И. И./

                                                                    

                                                                     СЕКРЕТАР: