ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 05.10.2018 г.

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на пети октомври две хиляди и осемнадесета година в състав:

                        

                                     Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

       Съдебни заседатели: С.С.С.

                                 З.Г.З.     

 

           при участието на секретар: Л. П. и прокурора ГЕОРГИ ЦВЕТАНОВ, сложи за разглеждане НОХД № 209 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.00 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                         О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Д. Ц. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия С.А.Г. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов Споразумение, за следното:

Подсъдимият С.А.Г. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, с постоянен адрес ***, неженен, работя във фирма „…. като общ работник, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че

На 12/13.10.2017 год. в гр.лом, обл.Монтана, ул.“……, отнел чужди движими вещи – 1 бр. моторен трион марка „Щил-18“, 14 литра крушова ракия, 8 литра кайсиева ракия, 8 литра сливова ракия, 2 бр. буркани от 3 литра с „мързелива“ туршия, 7 бр. буркани от 800 мл.литра с „мързелива туршия“ и 7 бр. бурканчета от 300 мл.литра с люта „мързелива“ туршия, всичко на обща стойност 508,60 лв. от владението на В.Ш.Ф. *** без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.194, ал.1 от НК, при условията на чл. 54, ал. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим С.А.Г., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия С.А.Г. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Съдебно-оценителна експертиза в размер на 58,65лв /петдесет и осем лева и шестдесет и пет стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 209/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                                         /С. С./

                                                                                                           2.

                                                                                                           /З. З./