Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  

гр. Лом, 28.01.2019 г.

 

В   ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ломският районен съд, в публичното съдебно заседание на четиринадесети януари, две хиляди и деветнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

при секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията Миронова гр.д. № 2019 по описа на съда за 2018 г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Иск  с правно основание чл.144 СК.

            Производство по чл. 310 и следв. ГПК.

   :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Водим от гореизложените съображения, съдът

Р     Е     Ш     И  :

ОСЪЖДА на основание чл. 144 от СК Л.Х.Л., ЕГН **********,***, ДА ЗАПЛАЩА на Л.Л.Л., ЕГН **********,*** месечна издръжка в размер на 250,00 /двеста и петдесет / лева, считано от 04.10.2018 год., до завършване на средното му образование, но не по-късно от навършване на двадесет годишна възраст, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до окончателното изплащане.

ОСЪЖДА, на основание чл.38, ал.2 от Закона за адвокатурата, Л.Х.Л., ЕГН **********,***,  да заплати на адв. Н.И.А.,***, ЕГН **********, адвокатско възнаграждение в размер на 780,00 лв. /седемстотин и осемдесет лева, 00 ст./.

ОСЪЖДА Л.Х.Л., ЕГН **********,***, да ЗАПЛАТИ в полза на държавата по сметка ЛРС сумата от 360,00 лв. /триста и шестдесет лева/, представляваща държавна такса за разглеждане на делото пред тази инстанция, както и 5 /пет/ лева държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

            ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта относно присъдената издръжка на основание чл.242, ал.1 от ГПК.

           

Решението да бъде обявено на 28.01.2019 год.

 

Решението може да се обжалва пред Окръжен съд - Монтана в двуседмичен срок, считано от датата на обявяването му – 28.01.2019 г.

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: