Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр. Лом, 02.01.2019 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ломският районен съд, първи състав, в публично съдебно заседание на деветнадесети декември, две хиляди и осемнадесетата година в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова

 

и при участието на секретаря Румяна Димитрова, като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 2095 по описа за 2018 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Искове с правно основание чл. 150 СК.

           

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Мотивиран от гореизложеното, съдът

Р  Е  Ш  И :

 

ИЗМЕНЯ размера на месечната издръжка от 80,00 лв./осемдесет лева/, която Т.Г.Ц., ЕГН **********,***, е осъден с Определение по гр.д. № 982/2013 год. на РС – Лом да заплаща на малолетната М.Т.Ц., ЕГН **********, чрез майката и законен представител Т.П.К., ЕГН **********,***,  като  

 

ОСЪЖДА Т.Г.Ц., ЕГН **********,*** ДА ЗАПЛАЩА на малолетното си дете М.Т.Ц., ЕГН **********, чрез майката  и законен представител Т.П.К., ЕГН **********,***, ежемесечна издръжка в размер на 180,00 /сто и осемдесет/ лева, ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска, считано от 23.10.2018 год., до настъпване законови причини за нейното изменение или прекратяване, като ОТХВЪРЛЯ иска над уваженият размер от 180 лв., до претендираният размер от 200 лв. месечно, като НЕОСНОВАТЕЛЕН  и НЕДОКАЗАН.

 

ОСЪЖДА Т.Г.Ц., ЕГН **********,***,  ДА ЗАПЛАТИ на Т.П.К., ЕГН ********** ***, сумата от 650,00 лв. /шестстотин лева/, представляваща разноски по водене на делото пред първата инстанция съобразно уважената част от иса и за образуване на обезпечително производство.

 

ОСЪЖДА Т.Г.Ц., ЕГН **********,***, да заплати на по сметка на РС – Лом държавна такса върху размера на присъденото увеличение на издръжката в размер на 144,00 лева /сто четиридесет и четири лева и 00 ст./, както и 5 /пет/ лева в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

ДОПУСКА предварително изпълнение на решението в частта относно издръжката, на основание чл.242 ал.1 ГПК.

 

Решението да бъде обявено на 02.01.2019 год.

 

Решението подлежи на въззивно обжалване пред ОС – Монтана в двуседмичен срок от датата на обявяването му – 02.01.2019 год.

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ: