Р   Е   Ш   Е   Н   И   Е

гр.Лом, 28.01.2019 год.

 

В   ИМЕТО   НА   НАРОДА

 

           Ломският районен съд, гражданска колегия, трети състав, в открито заседание на  31 декември 2018 година, в състав:

 

                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:  Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

При секретаря А.Рангелова, след като изслуша докладваното от съдията Александрова гр.дело № 2620/18  год. по описа на съда, за да се произнесе ,взе предвид следното :

                 Производство по реда на чл.330 ГПК.

                  ………………

             С оглед демонстрираното взаимно и непоколебимо съгласие и на двамата съпрузи бракът им да бъде прекратен и тъй като представеното споразумение отговаря на изискванията на чл.51 СК съдът намира,че молбата за развод следва да бъде уважена.

          Водим от горното, съдът

 

 

                                 Р        Е        Ш       И      :

 

 

          ПРЕКРАТЯВА БРАКА, сключен на 21.07.1997г.,  между С.К.Т.  с ЕГН ********** и Ц.С.Т. с ЕГН **********  ПО  ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ.

      След прекратяване на брака съпругата Ц.С.Т. ще продължи да носи брачното си фамилно име Т. и след прекратяване на брака, ще  се именува  Ц.С.Т.  .

          Издръжка не си дължат , личните вещи са поделили.

         Семейното жилище, находящо се в с. **** става за ползване от Ц.С.Т..

         ПРЕДОСТАВЯ УПРАЖНЯВАНЕТО НА РОДИТЕЛСКИТЕ ПРАВА по отношение на непълнолетното им дете К. С.Т. на майката Ц.С.Т., по нейно местоживеене.

       ОСЪЖДА С.К.Т. ЕГН ********** да заплаща на непълнолетния К. С.Т., със съгласието на неговата майка и законен представител Ц.С.Т. месечна издръжка в размер на 140 лв., считано от влизане на решението в сила, ведно със законните последици за изменение или прекратяване на издръжката.

           ОПРЕДЕЛЯ РЕЖИМ НА КОНТАКТИ на бащата С.К.Т., като той ще има право да взема при себе си детето К. Т. всяка първа и трета събота и неделя на месеца за времето от 10 ч. на съботния ден до 17 ч. на неделния, с преспиване, както и тридесет дни през лятото, несъвпадащи с платения годишен отпуск на майката.

    Поетите от страните задължение по време на брака им към кредитни учреждения и банки, и към трети лица, остават за погасяване в задължение, на този който ги е поел, като всяка една от страните се отказва от претенции към другата страна след погасяване на съответното задължение.

  Придобитите по време на брака недвижими имоти страните поделят така:

1.     Дял първи: Ц.Т. се съгласява и получава в дял и става изключителен собственик на : ДВОРНО МЯСТО, находящо се в с.**** с площ от 1200 кв.м., урегулирано в УПИ VІІ-1318 в кв.40 по действащия РП на селото, при съседи: улица, УПИ № VІІІ-1319, УПИ № ХІ -1306 и УПИ № VІ-1317, заедно с построените в имота : жилищна сграда застроена върху 61 кв.м., кухня застроена върху 8 кв.м. и две второстепенни постройки застроени всяка една върху 20 кв.м., който имот е с данъчна оценка – 7352,10 лв.

2.     Дял втори: С.К.Т. се съгласява и получава за уравнение на дела му сумата от 1000 лв., която сума е получил лично от Ц.Т..

          ОСЪЖДА Ц.С.Т., да заплати ДТ по сметката на ЛРС в размер на 167,04 лв.

                     ОСЪЖДА С.К.Т., да заплати ДТ по сметката на ЛРС в размер на 120,80 лв.

 

                  Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН   СЪДИЯ :