П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                      

                        

                                              

 

 

                                      Гр.Лом 06.12.2018г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на шести декември две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                            

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  С.С.

                                                                              Е.М.                 

                                                   

                                                                                               

       при секретаря Л.П. и с участието на прокурор при ЛРП Георги Ц. като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 338/17г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият  С.Г.П. роден на ***г. в гр.Лом, живущ ***, българин, с българско гражданство, живущ ***, с начално образование, безработен, неженен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 01.10.2015г. до 13.02.2016г. в с.Якимово, обл.Монтана, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, както следва за времето от 15.01. до 13.02.2016г. в с.Якимово, обл.Монтана  отнел от владението на А.М.С. *** движима вещ на стойност 250лв, нейна собственост, без знанието и съгласието и с намерение противозаконно да я присвои и за времето от 01.10.2015г. до 13.02.2016г. в с.Якимово, обл.Монтана, ул.“………, при условията на продължавано престъпление, чрез разрушаване на преграда здраво направена за защита на имот /взломяване на катинара поставен на входната врата/ отнел от владението на И.М. *** движима вещ, на стойност 120лв, негова собственост, без знанието и съгласието на собственика и с намерение противозаконно да ги присвои, като отнетите движими вещи са на обща стойност от 370лв, поради което и на осн. чл.196, ал.1, т.2 във вр. с чл.195, ал.1, т.3 във вр. с чл.194, ал.1 във вр. с чл.26, ал.1 и чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да бъде изтърпяно ефективно, при строг режим на изтърпяване, на осн. чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ от ЗИНЗС.

    

      

           На осн. чл.25, ал.1 във вр. с чл.23, ал.1 от НК ОПРЕДЕЛЯ по отношение на подсъдимият С.Г.П. със снета по делото самоличност ЕДНО ОБЩО НАКАЗАНИЕ измежду наложените му по НОХД № 320/18г. по описа на ЛРС и наказанието наложено му по настоящето дело, НАЙ-ТЕЖКОТО ОТ ТЯХ - „ДВЕ ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, което да бъде изтърпяно ефективно, при строг режим на изтърпяване, на осн. чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ от ЗИНЗС.

 

  

         На осн. чл.25, ал.2 от НК ПРИСПАДА при изпълнение на така наложеното общо наказание изтърпяното от подс.С.Г.П. наказание по НОХД № 320/18г. по описа на ЛРС – „Три месеца лишаване от свобода“.

 

 

         На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖА подсъдимият С.Г.П. със снета по делото самоличност да заплати по смета на МВР София направените в хода на ДП разноски в размер на 67,62лв /шестдесет и седем лева и шестдесет и две стотинки/, а по сметка на ЛРС, в полза на бюджета на съдебната власт направените в хода на съдебното производство разноски в размер на 40лв /четиридесет лева/, както и по 5лв /пет лева/ - държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                  РАЙОНЕН  СЪДИЯ :

 

                                          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.                                                                                                     

                                                                                         /С. С./

 

                                                                                           2.

                                                                                            /Е.М./