П Р И С Ъ Д А

гр. Лом,  25.10.2018 год.

 

В  И М Е Т О     Н А    Н А Р О Д А

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН  СЪД,  на  двадесет и пети октомври, две хиляди и осемнадесета  година, в открито съдебно заседание, в следния  състав:

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: АЛБЕНА МИРОНОВА

                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Т.Н.

                                                                 С.С.,

 

При участието на  секретаря Р. Димитрова и прокурора РАЙНА П., като  разгледа докладваното от съдията  МИРОНОВА НОХД №   262  по описа за 2018 год., въз основа на закона и доказателствата по делото,

П Р И С Ъ Д И:

 

П Р И З Н А В А

 

Р.Й.А., роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, работи, осъждан с ЕГН: **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановена дата в периода м. Февруари – м. Март, 2017 год. се съвокупил с лице, ненавършило 14-годишна възраст – Р.С.В., родена на *** ***, като извършеното не представлява престъпление по чл. 152 НК,  за което и на основание чл. 151, ал. 1, във вр. с чл. 58а, ал. 4, във вр. с чл. 55, ал. 1, т. 1, във вр. с чл. 36 от НК, го ОСЪЖДА на ШЕСТ МЕСЕЦА „Лишаване от свобода”, което да бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим на изтърпяване, на осн. чл. 57, ал. 3 от ЗИНЗС.

 

 

          На основание чл. 189, ал. 1 НПК ОСЪЖДА подсъдимия  Р.Й.А., със снета по делото самоличност, да заплати в полза на държавата, по сметка на ОД на МВР Монтана, направените по делото разноски за съдебна  експертиза, в размер на 563,04 лв., както и по сметка на ЛРС – 5,00 лв. държавна такса в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

          Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок от днес пред Окръжен съд Монтана, по реда на ГЛ. ХХІ от НПК.

 

 

 

 

РАЙОНЕН СЪДИЯ:            

 

 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:   1.

 

                    / Т.Н. /

                             

 

                              2.

 

                    /С.С./