П   Р   И   С   Ъ   Д    А                      

                        

                                              

 

                                      Гр.Лом 18.12.2018г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на осемнадесети декември две хиляди и осемнадесета година, в състав:                                   

 

                                              ПРЕДСЕДАТЕЛ:   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                            

                                                                                                          

       при секретаря Л. П. и с участието на прокурор при ЛРП Ели Лазарова,  като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 520/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият  Б.С.Й. роден на ***г***, българин, с българско гражданство, живущ ***, разведен, пенсионер, реабилитиран, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 26.11.2018г. около 15,50ч. в с.Расово, обл.Монтана, по ул.“……“ , управлявал МПС – лек автомобил, марка „Ауди“, модел „80“, с рег.№  ОВ 04 08 АС, собственост на Ц. М. Г. от гр.Ботевград, без СУМПС, след като е наказан по административен ред за същото деяние с влязло в сила Наказателно постановление № 17-0294-001488/30.11.2017г. на Началника на РУ гр.Лом, връчено на 08.12.2017г. и влязло в законна сила на 18.12.2017г. и от налагането на административното наказание не е изтекла една година – престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

 

         На осн. чл.78а, ал.1 от НК ОСВОБОЖДАВА подсъдимият Б.С.Й. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното престъпление по чл.343в, ал.2 във вр. с ал.1 от НК, като МУ НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ „ГЛОБА“ в размер на 1 000лв /хиляда лева/,  която да заплати в полза на държавата.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                                      РАЙОНЕН  СЪДИЯ :