П Р О Т О К О Л

гр. Л О М, 22.01.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и втори януари две хиляди и осемнадесета година в състав:

 

                                                           Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Анетка Рангелова и прокурора Георги Цветанов, сложи за разглеждане НОХД № 425 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                     О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. К.Г. ***, в качеството на догорен защитник на подсъдимия Н.А.Н. живущ *** 24, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Цветанов, за следното:

Подсъдимият Н.А.Н. – роден на *** ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, безработен, живущ ***, осъждан с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 14.08.2018 година около 21,30 часа в село Медковец, област Монтана на улица „Дунав“ противозаконно попречил на орган на власт мл ПИ в участък Медковец при ОД МВР Монтана В. Н. Р. да изпълни задълженията си (извършване на полицейска проверка и установяване на самоличност по повод подаден сигнал за семеен скандал), като нанесъл удари с юмрук по патрулен автомобил марка „Опел“ модел „Астра“ с рег. № **, собственост на ОД МВР Монтана и счупил предно панорамно стъкло на същия, както и се опитал(посегнал) да удари с юмрук Мл ПИ В. Р., когато Р. е предприел действия-поставяне на белезници на ръцете, за да прекрати ударите по автомобила, поради което и на осн. чл. 270, ал. 1 НК във вр. с чл. 54, ал. 1 във вр с чл. 57, ал. 1 НК му СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ГЛОБА в размер на 1 000 лева /хиляда лева/, която да бъде заплатена в полза на държавата.

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия Н.А.Н. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Съдебно-оценителна експертиза в размер на 46,92 лева /четиридесет и шест лева и деветдесет и две стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 425/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                                      РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

 

                                                                           СЕКРЕТАР: