ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 04.01.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на четвърти януари, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: РОСЕН СТАНЕВ, сложи за разглеждане НОХД  № 546 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А.от АК - Монтана в качеството на защитник на подсъдимия Б.К.Б. *** от една страна и от друга страна прокурор Росен Станев, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Б.К.Б. роден на *** ***, българин, български гражданин, живущ ***, с основно образование, неженен, работи в Чехия, неосъждан, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че  на 21.12.2018 година около 20,50 ч. в гр. Лом, област Монтана,  по улица „Добруджа”, управлявал МПС – лек автомобил марка „Пежо”, модел „106”, с   регистрационни номера  М  68-87 ВС,  негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си  над 1,2 на хиляда, а именно -  1,67 промила, установени по надлежния ред чрез техническо средство – „Алкотест 7510” с Инв.№ ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК във връзка с чл.55 ал.1,т.1  и  във връзка с чл.36 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание ГЛОБА, на основание чл. 343б, ал.2 във връзка с чл.55, ал.3 НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим  Б.К.Б. се възлага на районен инспектор при РУ гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал. 1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 НК, ЛИШАВА подсъдимия Б.К.Б. от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимия Б.К.Б. е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това си право, считано от 21.12.2018 г. /чрез отнемане на СУМПС/ до момента на одобряване на споразумението от съда.

По делото няма направени разноски.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 546/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

……………………………………………………………………………...

Протоколът приключи в 11.05 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                                                            СЕКРЕТАР: