ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 14.01.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на четиринадесети януари, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД  № 7 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 09.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. А.Л. *** в качеството на защитник на подсъдимия Р.Д.В. ***, от една страна и от друга страна прокурор Ели Лазарова, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  Р.Д.В. роден на *** ***, живущ ***, българин, български гражданин, със средно образование, женен, безработен, неосъждан, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН  в това, че  на 22.08.2018 година около 23,20 ч. в гр. Лом, област Монтана,  по улица „Пристанищна”, управлявал МПС – лек автомобил марка „Пежо”, модел „406”, с   регистрационни номера  М  50-51 ВВ,  собственост на И.Р.В. от гр. Лом, обл. Монтана с концентрация на алкохол в кръвта си  над 1,2 на хиляда, а именно -  2,71 промила, установени по надлежния ред – Химическа експертиза № 5227/13.09.2018 г. на ВМА, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК във връзка с чл.55 ал.1,т.1 НК ГО ОСЪЖДА на наказание ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание ГЛОБА, на основание чл. 343б, ал.2 във връзка с чл.55, ал.3 НК.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим  Р.Д.В. се възлага на районен инспектор при РУ гр.София, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал. 1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 НК, ЛИШАВА подсъдимия Р.Д.В. от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимия Р.Д.В. е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това си право, считано от 23.08.2018 г. /чрез отнемане на СУМПС/ до момента на одобряване на споразумението от съда.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият Р.Д.В. със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на МВР - гр. София направените по делото разноски  в размер на 329,84 лв./триста двадесет и девет лв. и 84 ст./ за съдебно-химическа /токсикологична/  експертиза, и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС - Лом - 5/пет/ лева държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 7/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

…..……………………………………………………………………

Протоколът приключи в 10.10 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                   СЕКРЕТАР: