О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

град Лом, 01.02.2019 г.

РАЙОНЕН СЪД - ЛОМ, трети граждански състав в закрито заседание на първи февруари през две хиляди и деветнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Боряна Александрова

при секретаря В.М., като разгледа докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 680 по описа за 2016 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 248, ал.1 и сл. от ГПК.

С молба, входирана на 26.10.2018г. в деловодството на Районен съд - Лом  от ищеца по делото е поискано съдът да допълни решението си, в частта за присъдените разноски.

 Съдът след като се запозна с доказателствата по делото, касаещи направените от ищеца по водене на делото, както и припадащите се идеални части от процесните земи, намира, че молбата е процесуално допустима , а разгледана по същество и основателна, като следва да се допълни решението  в частта за разноските.

    От  представен списък по чл.80 ГПК от страна на ищеца се установява, че същият е направил разноски в общ размер 636 лв. Припадащата се ид.ч. на съделителите е както следва:

1.      Т.Н.Т. с ЕГН ********** с права ¼ ид.ч.

2.      Т.К.А. с ЕГН ********** с права – 1/12 ид.ч.

3.      Г.Т.С. ЕГН ********** с права – 1/12 ид.ч.

От общо направените разноски, следва да заплатят още по 26,50 лв. на ищаца .

   Затова следва да се допълни решението , в частта за разноските.

По горните съображения и на основание чл. 248, ал.3 ГПК съдът

 

О П Р Е Д Е Л И:

 

Допълва решение от 10.10.2018 година, постановено по гражданско дело № 680/2016 година по описа на Районен съд - Лом, като:

ОСЪЖДА да дозплатят на Т.Н.Т. с ЕГН **********, следните съделители : Т.К.А. ЕГН ********** – 26,50 лв., Г.Т.С. с ЕГН **********– 26,50 лв.,   П.Т.И.  с ЕГН **********– 26.50 лв.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд - Монтана в двуседмичен срок от връчването му на посочените страни.

 

 

                                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ: