Д О П Ъ Л Н И Т Е Л Н О

Р Е Ш Е Н И Е

Гр. Лом, 01.02.2019 година

 

В  И М Е Т О  Н А  Н А Р О Д А

 

Районен съд, гр.Лом, в ЗАКРИТО съдебно заседание на първи февруари, две хиляди и деветнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Б. Александрова

При секретар В.Младенова,  като разгледа докладваното от съдията гр.дело № 3021 по описа за 2017 година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по чл. 250 от ГПК.

С Решение № 260 от 18.07.2018 година съдът е постановил своето решение по допускане на делбата.  Недоволен от решението ответника С.К.П., чрез пълномощника си е обжалвал решението. Въззивната инстанция е върнала делото на първоинстанционният съд с дадени указания за произнасяне с допълнително решение в диспозитива на постановения съдебен акт, като се произнесе относно всички конституирани съделители по делото.

  Съдът намира следното:

В мотивите към постановеното решение по допускане на делбата съдът не се е произнесъл относно всички конституирани по делото съделители, а именно за : Н.Г.В., Р.Г.К., Ц.Г.П., Б.М.В., Д.А.Н., А.Г.Н., А.Г.Н., Б.А.Ф. и В.А.В..

От приетите по делото писмени доказателства, се установява, че :

1./ С НА № 156,т.ХХІV, рег.№ 13736, д.№ 2254/16г. на Нотариус Ст.С., един от съделителите В.А.В. е дарил на С.К.П., чрез пълномощника му Л.И.П. 1/16 ид.ч. от процесните имоти.

2./ С НА № 157,т.ХХІV, рег.№ 13759, д.№ 2255/16г. на Нотариус Ст.С., един от съделителите В.А.В. е продал на С.К.П., чрез пълномощника му Л.И.П. - 1/16 ид.ч. от процесните имоти.

3./ С НА № 86,т.ХІ, рег.№ 6590, д.№ 968/17г. на Нотариус Ст.С., други от съделителите : Б.М.В. за себе си и като пълномощник на майка си Ц.Г.П. е продала на С.К.П., чрез пълномощника му Л.И.П. - 1/20 ид.ч. от процесните имоти.

4./ С НА № 2,т.V, рег.№ 2188, д.№ 299/18г. на Нотариус Ст.С., други от съделителите : Р.Г.К., А.Г.Н., А.Г.Н., Д.А.Н. и Б.А.Ф., всички чрез пълномощника си Г.Г.Г., като съсобствени са продали полагащите им се 49/360 ид.ч. от процесните земи.

5./ С Договор за продажба на наследство,нотариално заверен и вписан в СлВ Лом съделителя Н.Г.В. е продал наследството/без посочване на предмети,като съвкупност от права и задължения/ от общият му наследодател М. Т.П..

 От изложеното съдът намира, че по отношение на тези съделители искът за делба, следва да бъде отхвърлен, като неоснователен и , че следва да се произнесе с допълнително решение, на основание чл. 250 от ГПК, в дизпозитива на същото

По изложените съображения, съдът:

 

Р Е Ш  И :

 

ДОПЪЛВА диспозитива на Решение № 260 от 18.07.2018 година, по гр.д.№ 3021/2017 година по описа на Районен съд, гр.Лом, като

 ОТХВЪРЛЯ предявения иск за делба на недвижими имоти, оставени в наследство от М. Т. П., б.ж.на с.Якимиво, обл.Монтана, по отношение на съделителите: Н.Г.В. ЕГН **********, Р.Г.К. ЕГН **********, Ц.Г.П. ЕГН **********, Б.М.В. ЕГН **********, Д.А.Н. ЕГН **********, А.Г.Н. ЕГН **********, А.Г.Н. ЕГН **********, Б.А.Ф. ЕГН ********** и В.А.В. с ЕГН **********, като НЕОСНОВЕТЕЛЕН.

 

Решението подлежи на обжалване пред МОС, в двуседмичен срок от съобщението на страните, че е изготвено.

 

 

 

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ: