РЕШЕНИЕ

гр. Лом, 28 февруари 2019 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, трети състав, в открито съдебно заседание, проведено на двадесет и втори януари две хиляди и дванадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

при участието на секретаря Веселка М. сложи за разглеждане докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 1537/18 г. по описа на ЛРС и за да се произнесе, взе предвид следното:

Първоначално производството е исково, в с.з. страните представят споразумение и производството продължава като охранително.

 Производство по реда на чл.330 ГПК

 …………..

Предвид споразумението между страните , съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА ЧРЕЗ РАЗВОД, на основание чл. 49 ал.4 и ал.5 от СК , БРАКА, сключен на 30.05.2012 година в гр. Лом, с акт за граждански брак № 0016/30.05.2012 г. на Община Лом, между Д.Ц.М., с ЕГН ********** и Д.П.Л., с ЕГН ********** , поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод.

УТВЪРЖДАВА споразумението между съпрузите по чл. 51 от СК, както следва:

Ненавършилото пълнолетие дете С. Д. М., родена на *** г., ЕГН **********, ще има местоживеене:*** при майката.

Родителските права относно С. |Д. М., се предоставят за упражняване на майката Д.П.М..

Определя режим на лични отношения на детето С. Д. М. с бащата Д.Ц.М. : същият има права да взема детето при себе си за да осъществява родителски контакти с нея – два пъти месечно, а именно за времето от 17,30 ч. на петъчния ден до 17,00 ч. на неделния ден с преспиване, при него, във вторите и четдвъртите петък, събота и неделя на месеца, , както и 1 месец през лятото, несъвпадащ с платения годишния отпуск на майката, както и за Коледните празници в четните години и за Новагадишните такива през нечетните години, а също и за първите 5 дена на пролетната ваканция..

След прекратяване на брака съпругата Д.П.М.  ще възвърне фамилното си име отпреди сключването на брака – Л., и ще се именува Д.П. Л..

Д.Ц.М. се задължава да заплаща на д.П.М., в качеството й на майка и законен представител на детето С. Д. М. месечна издръжка в размер на 160 лв., считано от влизане на решението в сила , с всички законни последици от това в т.ч. лихви при просрочване на някоя вноска и до настъпване на зоканни последици и предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка.

Семейното жилище , находящо се в гр.***, което е СИО, се предоставя за ползване безвъзмездно, на Д.П.М. .

След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка.

Разноските по съдебното производство се поемат от страните поравно.

ОСЪЖДА Д.Ц.М. и Д.П.М. /солидарно/ да заплатят по сметката на ЛРС сума в размер на 40 лв.

ОСЪЖДА  Д.Ц.М. да заплати по сме на ЛРС, държавна такса в размер на 115,20лв.

 

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

                           

 

 

            РАЙОНЕН СЪДИЯ: