ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 21.03.2019 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на двадесет и първи март, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, сложи за разглеждане Гр. д.  № 1971 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът, като намира, че  така постигнатата спогодба не противоречи на закона и добрите нрави, защитени са интересите на детето и в този смисъл са налице предпоставките на чл. 234 ГПК,  поради което

 

О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА  постигнатата между страните спогодба както следва:

Родителските права по отношение на роденото от съжителството между страните дете Е.К.А. с ЕГН **********, родена на *** г., се предоставят на бащата К.Й.А. с ЕГН ********** ***, като детето ще има местоживеене при бащата.

Определя се следният режим на лични отношения на детето Е.К.А. с ЕГН ********** и майката Р.М. И. с ЕГН **********, като майката да има право и взема детето си всяка първа и трета събота и неделя от месеца от 09.00 ч. на съботния ден до 18.00 часа на неделния ден, с преспиване, както и по десет дена през зимата и един месец през лятото, което време да не съвпада с годишният платен отпуск на бащата.

За празниците страните се споразумяват следното: детето Е.К.А. с ЕГН ********** ще прекара всички четни коледни празници при майката, четните новогодишни и великденски празници – с бащата. Нечетните коледни празници с бащата, нечетните новогодишни и великденски празници с майката.

 

Р.М. И. с ЕГН ********** ***, се съгласява да заплаща на К.Й.А. с ЕГН ********** ***, като баща и законен представител на малолетното дете Е.К.А. с ЕГН **********, родена на *** г., месечна издръжка  в размер на 150 лв./сто и петдесет лева/ месечно считано от 28.09.2018 г./датата на предявяване на иска/, платима по банков път до 25-то число на текущия месец ведно със законната лихва върху всяка просрочена вноска до настъпване на обстоятелства обуславящи прекратяване или изменение на издръжката, както и сумата 780 лв. /седемстотин и осемдесет лева/ представляваща издръжка за минал период – шест месеца преди завеждане на исковата молба, в размер от по 130 лв. /сто и тридесет лева/ месечно.

Разноските остават за страните така, както са направени.

 

ОСЪЖДА Р.М. И. с ЕГН ********** ***, да заплати  по сметка на ЛРС държавна такса в размер на 133 лв./сто тридесет и три лева/ за издръжката от които: 108 лв./сто и осем лева/ за издръжката по чл. 143 от СК и 25 лв./двадесет и пет лева/ за издръжката по чл. 149 СК, както и 5 лв. в случай на служебно издаване на изпълнителен лист.

На основание чл.78, ал.9 ГПК сумата от 25 лв./двадесет и пет лева/ по внесената държавна такса да се върне на ищеца.

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д. № 1971/2018 г. по описа на ЛРС, като спогодено.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО, в частта досежно присъдената издръжка подлежи на обжалване в 7-дневен срок от днес, с частна жалба пред МОС, а в частта, с която се одобрява постигнатата спогодба между страните е окончателно и не подлежи на обжалване.

ПРОТОКОЛЪТ приключи в 10.52 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                              СЕКРЕТАР: