Р    Е    Ш    Е   Н    И    Е

 

 

                                                    

 

 

                                         Гр.Лом,   21.03.2019г.

 

 

                            В     И М Е Т О    Н А    Н А Р О Д А

 

 

          Ломски районен съд, втори наказателен състав в открито съдебно заседание на двадесет и първи март две хиляди и деветнадесета година, в състав:      

 

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

        при секретаря Л.П., и с участието на Районния прокурор при ЛРП Р.Станев, след като разгледа докладваното от съдията Славчева АНД № 95/19г. по описа на ЛРС, възоснова на събраните по делото доказателства и закона

 

        

                                    Р    Е   Ш   И  :

 

 

 

          ПРИЗНАВА обвиняемата Л.К.М. родена на ***г. в гр.Лом, българка, с българско гражданство, живуща ***, с висше образование, омъжена, …. обл.Монтана, неосъждана, с ЕГН **********         ЗА ВИНОВНА в това, че към 10.06.2016г. в с.Аспарухово, обл.Монтана, в кръга на службата си съставила официален документ – Нотариално удостоверяване верността на подписите № 54 в пълномощно, в което Ц. Л. М. упълномощава Г. В. М. да го представлява и вместо него да набави задграничен паспорт на малолетното им дете М. Ц. М., в който удостоверява невярно обстоятелство, а именно, че М. е подписал пълномощното пред нея, с цел този документ да бъде използван пред група „БДС“ при ОД МВР гр.Монтана, като случаят е маловажен – престъпление по чл.311, ал.2 във вр. с ал.1 от НК.

 

         На осн. чл.78а от НК ОСВОБОЖДАВА обвиняемата по ДП № 527/2016г. по описа  на РУ гр.Лом, респ. преписка вх.№ 1129/16г. по описа на ЛРП Л.К.М. със снета по делото самоличност ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от нея престъпление по чл.311, ал.2 във вр. с ал.1 от  НК, КАТО  И НАЛАГА АДМИНИСТРАТИВНО НАКАЗАНИЕ “ГЛОБА”, в размер на 2 000лв  /две хиляди лева/, която да заплати в полза на държавата.

 

        ОСЪЖДА обвиняемата по делото Л.К.М. със снета по делото самоличност да заплати в полза на МВР гр.София направените по делото в хода на ДП разноски за вещи лица, в размер на 330,75лв /триста и тридесет лева и седемдесет и пет стотинки/, а по сметка на ЛРС в полза на бюджета на съдебната власт - 5лв /пет лева/ държавна такса за издаване на изпълнителен лист.

        

        Решението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд гр.Монтана, в 15-дневен срок от днес по реда на Глава Двадесет и първа от НПК.

 

 

                                                                РАЙОНЕН  СЪДИЯ :