ПРОТОКОЛ

 

гр. Л о м, 28.02.2019 г.

 

         Ломски районен съд, наказателна колегия, първи наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми февруари две хиляди и деветнадесета година  в състав :

Председател:  АЛБЕНА МИРОНОВА

      

при участието на секретар: РУМЯНА Д. сложи за разглеждане  АНД № 104  по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА МИРОНОВА.

На именното повикване в 15.30 часа  се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

При тези мотиви, съдът

 

Р    Е    Ш    И   :

 

 ПРИЗНАВА нарушителят В.И.Д. с ЕГН ********** ***, българин, български гражданин, с основно образование, неосъждан, неженен, безработен, ЗА ВИНОВЕН в това, че на 27.02.2019 г. около 14,50 ч. в гр. Лом, ул. „Славянска“ № 23, в магазин за хранителни стоки находящ се на адреса и след като минава между щандовете, безпричинно се нахвърля върху А.Е.Ц. ***, служител в магазина и започва да и нанася удари в областта на лицето. Вследствие на нанесените удари Ц. губи равновесие и пада върху щандовете със стока след което нарушителят демонстративно избягва. Нанася удари и на притеклите се на помощ, с което е предизвикал у тях възмущение и  уплаха в служителките С.М. и И.Н., както и в присъстващите клиенти като същевременно обществената опасност на деянието е по-ниска от предвидената в чл. 325 НК, поради което и на основание чл.6, ал.1 б.“а“, вр . с чл.1, ал.1, т.1 от УБДХ, му НАЛАГА НАКАЗАНИЕ  ТРИ ДЕНОНОЩИЯ „ЗАДЪРЖАНЕ В СТРУКТУРНО ЗВЕНО НА МВР“, като ЗАЧИТА времето на задържане по ЗМвР, а именно от 13.15 ч. до 14,50 ч. на 28.02.2019 г.

РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред МОС в срок от 24 ч., считано от настоящият момент.

В случай на въззивно обжалване, съдът насрочва делото пред МОС за 05.03.2019 г. от 14.00 ч., за която дата нарушителят е известен в съдебно заседание.

Да се уведоми РП- Лом.

ПРЕПИС от решението да се изпрати на Началника на РУ – Лом за сведение и изпълнение, както и да се връчи на нарушителя.

ПРОТОКОЛЪТ приключи в 17.25 ч. и се изготви в съдебно заседание.
 

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                       СЕКРЕТАР: