ПРОТОКОЛ

гр. Лом, 14.03.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на четиринадесети март, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД  № 113 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 14.00 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                             О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатото между представителя на обвинението прокурор Иван Карагьозов от една страна и от друга адвокат К.А. АК-Видин в качеството на защитник на подсъдимия М.Г.Д., Споразумение за следното:

Подсъдимият М.Г.Д. роден на *** г. в ******, българин, български гражданин, живущ ***, с висше образование, неосъждан/реабилитиран/, женен, работи като възпитател в СУ „Никола Вапцаров“ ********, с ЕГН **********  Е ВИНОВЕН в това, че на 01.03.2019 год. , около 18.15 часа на път ІІІ-1121 км 8+500, Община Брусарци с посока на движение от село Дондуково към село Крива бара, обл. Монтана, управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „Опел”, модел „Вектра” с рег. № В 1578 КС, собственост на А.П.С. от ***** с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда , а именно - 1,74 промила в издишвания въздух, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест 7510” с фаб.  № ARDM 0225 на ОД на МВР Монтана, поради което и на основание чл. 343б, ал.1, във връзка с чл. 55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

НЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание ГЛОБА, на основание чл. 343б, ал.2 във връзка с чл.55, ал.3 НК.

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал. 1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 НК, ЛИШАВА подсъдимия М.Г.Д. от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимия М.Г.Д. е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това си право, считано от 01.03.2019 год. /чрез отнемане на СУМПС/ до момента на одобряване на споразумението от съда.

По делото няма направени разноски.

На  основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 113/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

По делото няма взета мярка за неотклонение.

Протоколът приключи в 15.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                          РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                           СЕКРЕТАР: