П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом 10.04.2019г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на десети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                            

                           СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:  И.И.

                                                                           Ю.П.

 

 

       при секретаря Л.П. и с участието на прокурор при ЛРП Ели Лазарова, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 473/18г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият  М.Р.К. ***, българин, с българско гражданство, живущ ***, със средно образование, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за времето от 24.03.2017г. до 06,50ч. на 25.03.2017г. в гр.Лом, ул.“……, като разрушил преграда здраво направена за защита на имот - срязан катинар на входна врата, отнел от владението на „…...-***, с МОЛ С.М.Н. чужди движими вещи на обща стойност 184лв, негова собственост, без знанието му, с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на осн. чл.195, ал.1, т.3 във вр. с чл.194, ал.1 и чл.58а, ал.4 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, като на осн. чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила.

 

        ОСЪЖДА подсъдимият  М.Р.К. със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ на гражданския ищец „….., с МОЛ С.М.Н. сумата от 30,20лв /тридесет лева и двадесет стотинки/, представляваща невъзстановената част от сумата от 184лв, на която възлизат причинените с престъпното деяние имуществени вреди, ведно със законната лихва върху сумата, считано от 25.03.2017г. до окончателното изплащане на същата.

 

 

       На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият М.Р.К. със снета по делото самоличност да заплати по сметка на МВР София направените в хода на ДП разноски за вещо лице в размер на 42,32лв /четиридесет и два лева и тридесет и две стотинки/, а по сметка на ЛРС, в полза на бюджета на съдебната власт – 50лв /петдесет лева/ държавна такса върху уважения граждански иск, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :

 

                                                  СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ : 1.

                                                                                                    /И.И./

 

                                                                                                 2.

                                                                                                    /Ю.П./