П   Р   И   С   Ъ   Д    А

 

                                               

                                              

 

 

                                      Гр.Лом 26.03.2019г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на двадесет и шести март две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                   

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                              

       при секретаря А. и с участието на прокурор при ЛРП Ели Лазарова, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 105/19г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият Н.К.С. роден на ***в гр.Лом, българин, с българско гражданство, живущ ***, със средно специално образование, разведен, безработен, неосъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че на 15.02.2019г. около 01,30ч. в с.Якимово, обл.Монтана, по ул.“Г. Димитров“ управлявал МПС-лек автомобил, марка „Ситроен“, модел „Ксара“, с рег.№ * , негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,98 на хиляда, установени по надлежния ред – с техническо средство „Алкотест 7510“, с инв.№ ARDM 0225, поради което и на осн. чл.343б, ал.1 във вр. с чл.54 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание „ЕДНА ГОДИНА И ДВА МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА“, чието изпълнение ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на присъдата в сила, както и „ГЛОБА“ в размер на 200лв /двеста лева/, която да заплати в полза на държавата.

 

         На осн. чл.343г във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимият Н.К.С. със снета по делото самоличност ОТ ПРАВО ДА УПРАВЛЯВА МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА и ШЕСТ МЕСЕЦА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което последният е бил лишен от възможността да упражнява това си право по административен ред, считано от 15.02.2019г.  

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 7-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :