П Р О Т О К О Л

 

гр. Лом, 05.03.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на пети март две хиляди и деветнадесета година в състав:

                         

                              Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                 Съдебни заседатели: Е.И.М.

                                 Р.Г.Р.

                                                       

при участието на секретар: Л. П. и прокурор ГЕОРГИ Ц., сложи за разглеждане НОХД № 68 по описа за 2018 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 11.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Д.Ц. от МАК, в качеството на служебен защитник на подсъдимия А.Н.Т. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Георги Ц., за следното:

Подсъдимият А.Н.Т. роден на *** ***, българин, български гражданин, начално образование, живущ ***, неосъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 30.01.2018 година, до 12,30 часа в с. Долно Церовене, обл. Монтана, ул…… в съучастие като съизвършител с Д.И.И. *** и чрез използване на МПС - лек автомобил марка „Рено, модел „Еспейс” с рег.№ ….собственост на Н. И. Т. *** отнели чужди движими вещи - 2бр. джанти за гуми, 1бр. обръч  от джанта, 1бр. метална тръба с размери 2,50мм/0,10см. собственост на В.М.В. ***, всичко на стойност 165лв, без знанието и съгласието му и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал.1, т.4, във вр. с чл. 194, ал. 1 и във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим А.Н.Т., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Криводол на района по местоживеене на подсъдимия.

 На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия А.Н.Т. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Съдебно-оценителна експертиза в размер на 46,92лв /четиридесет и шест лева и деветдесет и две стотинки/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 68/2018 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                                                       

                                                      СЪДЕБЕН ЗАСЕДАТЕЛ:  1.

                                                                                                 /Е. М./

                                                                                                2.

                                                                                           /Р. Р./