ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 24.04.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти април, две хиляди и деветнадесета година в състав:

    

Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова

и прокурор Георги Цветанов,

сложи за разглеждане НОХД № 10 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

…………………………………………………………………………..

                  О П Р Е Д Е Л И:

 

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом в лицето на прокурор Георги Цветанов и адв. П.Г. *** за следното:

Подсъдимият В.Л.П. роден на *** в гр. Лом, българин, български гражданин, с основно образование, неженен живее на съпружески начала, безработен, осъждан, живущ ***90, ЕГН **********, Е ВИНОВЕН в това, че:

На 09.02.2018 г. към 11,10 часа на път /Монтана – Лом/ в района на град Вълчедръм, обл. Монтана с посока на движение /с. Долно Церовене – Дългоделци – Вълчедръм – Долни Цибър (пристанище Долни Цибър) в едногодишен срок от наказването му по административен ред с НП № 17-0294-000899 от 10.07.2017 г. на началника на сектор към ОД МВР Монтана РУ на МВР град Лом, връчено му на 24.07.2017 г. и влязло в сила на 01.08.2017 г. управлявал моторно превозно средство лек автомобил марка „Фолксваген” модел „Голф” с рег. № *** без съответно свидетелство за управление на моторно превозно средство, поради което на основание  чл. 343в, ал. 2 във вр. с ал. 1 НК, МУ НАЛАГА наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА, което да изтърпи при първоначален лек режим на изтърпяване на наказанието.

На основание чл. 55, ал. 3 НК не налага по-лекото предвидено наказание ГЛОБА.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №10 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

 

 

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 15:16 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                             СЕКРЕТАР: