ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 20.03.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на двадесети март, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

     

при участието на секретар: РУМЯНА Д., прокурор: ГЕОРГИ Ц., сложи за разглеждане НОХД  № 17 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 15.30 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Д.Ц. *** в качеството на защитник на подсъдимия Е.К. *** от една страна и от друга страна прокурор Георги Ц., Споразумение за следното:

 

Подсъдимият Е.К. /К.Е./ роден в ***** на 29.03.1981г., гражданин на *****, с адрес ***, не женен, работи във фирма „Интердизайн 2000” ЕООД гр. Варна, с висше образование, не осъждан и ЛЧН *********** Е ВИНОВЕН в това, че на 19.06.2017 г. в с.Черни връх, обл. Монтана, по ул.“Първа“ управлявал моторно превозно средство - джип марка „БМВ“, модел „Х5“, с ДК № М1299ВМ, собственост на фирма „Дифенс Текноложи Арморинг” ООД с. Разград, обл. Монтана и управител М.А., с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда - 1,84 промила летливи редуциращи вещества в издишвания от водача въздух, изчислени като етилов алкохол,   установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест 7510” ARDM - 0225 на ОД на МВР-Монтана, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК във връзка с чл. 55, ал.1 т.1 от НПК  ГО ОСЪЖДА на наказание СЕДЕМ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила И  ГЛОБА в размер на 200 /двеста/ лева.

 

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК вр. чл.67, ал.1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим  Е.К. /К.Е./ се възлага на районен инспектор, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл.343г, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 НК, ЛИШАВА подсъдимия Е.К. /К.Е./ от правото да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.      

 

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК подсъдимият Е.К. /К.Е./ със снета по делото самоличност следва да заплати  по сметката на МВР - гр. Монтана направените по делото разноски  в размер на 243,00 лв./двеста четиридесет и три лева, 00 ст./ за изготвяне на автотехническа експертиза, и в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС - Лом - 5/пет/ лева държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 17/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

…………………………………………………………………………….

Протоколът приключи в 16.40 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

                                                 РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                 СЕКРЕТАР: