ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 09.04.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на девети април, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                                                          Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

       Съдебни заседатели: 

         1.В.П.Ц.

                                                2.И.Л.И.

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, прокурор: ИВАН КАРАГЬОЗОВ, сложи за разглеждане НОХД  № 23 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 13.30 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                             О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. С.П. *** в качеството на защитник на подсъдимия Б.Б.М. *** от една страна и от друга страна прокурор Иван Карагьозов, Споразумение за следното:

 

Подсъдимият  Б.Б.М. роден на *** ***, българин, българско гражданство, с основно образование, неженен /живее на семейни начала/, неосъждан/реабилитиран/, безработен ЕГН ********** Е ВИНОВЕН  в това, че За времето от 12.00 часа на 16.11.2017 г. до 18.00 часа на 17.11.2017 г.  в гр. Лом, обл. Монтана, ул. „Янтра“ №26 чрез разрушаване и повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – разрушена част от стена на къщата и взломена врата вътре в къщата, отнел чужди движими вещи – 1 бр. цифрово устройство за възпроизвеждане на  музика марка „Echo“, 1 бр. преносим компютър марка „Ast“, модел „Bravo“, 1 бр. преносим компютър марка „Compaq“, модел „Convra“, 1 бр. преносим компютър марка „Acer, 1 бр. акумулаторна батерия 12v, 61 Ah, 330 А, 1 бр. моторен трион марка „Gosh“, 1 бр. моторен трион неустановена марка, 1 бр. ръчен циркуляр марка „RTR“, модел Rother“, всичко на обща стойност 440 /четиристотин и четиридесет/ лв. от владението на Р.Д.Т. и М.Ш.Я. без тяхното съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл. 195, ал. 1, т. 3 вр. с чл. 194, ал. 1 от НК при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 от НК, ГО ОСЪЖДА на наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА, като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание, да се отложи за срок от ТРИ ГОДИНИ от влизане на определението в законна сила.

 

     ОСЪЖДА на основание чл. 189 НПК, подсъдимият Б.Б.М. с ЕГН **********, със снета по делото самоличност, ДА ЗАПЛАТИ по сметка на МВР град Монтана направените в хода на досъдебното производство разноски – 58.65 лева /петдесет и осем лв., 65 ст./ направените по делото разноски, за изготвяне на оценителна експертиза и 5,00 /пет/ лева  в полза на Бюджета на съдебната власт, по сметка на ЛРС в случай на служебно издаване на изпълнителен  лист.

 

На основание чл. 24, ал. 3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №23/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

 

                                                           РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                                                 СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

                                                                     1……………………..

                                                                               /В.Ц./

 

                                                                     2………………………

                                                                               /И.И./

…………………………………………………………………………………

Протоколът приключи в 15.00 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

1……………………..                           2………………………

                    /В.Ц./                 /И.И./

 

                                                                     СЕКРЕТАР: