ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 17.04.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на седемнадесети април, две хиляди и деветнадесета година в състав:

    

Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова

и прокурор Георги Ц.,

сложи за разглеждане НОХД № 117 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

 

…………………………………………………………………………..

                  О П Р Е Д Е Л И:

 

         ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом  в лицето на прокурор Георги Ц. и адв. Петър Петров от АК Монтана за следното:

   Подсъдимият Д.К.Й. – роден на ***г***, жител и живущ ***, българин, български гражданин ,неженен, със средно  образование, не осъждан, безработен с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че:

1. На 05.03.2019 г. около 17:20 часа в гр.Вълчедръм, обл.Монтана по ул. „Цар Самуил“ управлява МПС- лек автомобил, марка и модел „***“ с рама №*** без регистрационни табели неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежен ред съгласно Наредба № 1-45 от 24.03.2000г. за регистрацията, отчета, пускането в движение и спирането от движение  на моторни превозни средства и ремаркета от тях, поради което на основание чл.345, ал.2 във вр. с ал.1  от НК, МУ НАЛАГА наказание ТРИ МЕСЕЦА „лишаване от свобода“ изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 от НК отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ, считано от влизане на споразумението в сила.

На основание чл.55, ал.3 от НК не налага по-лекото наказание „глоба“ .

2. На 05.03.2019 г. около 17:20 часа в гр.Вълчедръм обл.Монтана, по ул. „Цар Самуил“, управлява МПС- лек автомобил марка и модел *** с рама №*** без регистрационни табели, без да притежава свидетелство за управление на МПС като неправоспособен след като е наказан за същото по административен ред с НП № **/05.10.2018г. на Началник Сектор към ОД МВР-Монтана РУ гр.Лом, получено лично на 06.11.2018г. и влязло в сила на 15.11.2018г. и от наказанието му не е изминала една година, поради което при условията на чл.54 от НК и на основание чл.343в, ал.2 във вр.с ал.1 от НК, МУ НАЛАГА наказание ТРИ МЕСЕЦА „лишаване от свобода“ изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 от НК отлага за срок от ТРИ ГОДИНИ считано от влизане на споразумението в сила.

ОПРЕДЕЛЯ на основание чл.23, ал.1 от НК едно общо наказание, най-тежкото от тях, а именно: ТРИ месеца „лишаване от свобода“, изтърпяването, на което на основание чл. 66, ал.1 от НК отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК във вр. с чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъденият Д.К.Й.  възлага на районен инспектор към РУ на МВР- Лом, отговарящ за района на гр.Вълчедръм.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №117 от 2019 г. по описа на Районен съд Лом, поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

 

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Мярка за неотклонение на досъдебното производство не е взета.

 

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 14:30 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                             СЕКРЕТАР: