ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 17.04.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на седемнадесети април две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

                      

                                Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 124 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 09.20 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

         На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                     

                                О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н. К. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия А.В.Б. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, за следното:

Подсъдимият А.В.Б. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, неженен, с адрес ***, безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 26.10.2018 година около 18:35 часа, в гр. Лом, обл. Монтана, по ул. “Латинка“, управлявал моторно превозно средство - лек автомобил марка „Фолксваген”, модел „Пасат” с рег. № М-11-75-АТ, собственост на Ц. И. Д. от гр. В…….., обл. Монтана, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно - 2,23 на хиляда, установени по надлежният ред - чрез техническо средство „Алкотест 7410+“ с инв. № АRSK 0279, след като е осъден с влязла в сила присъда по НОХД № 428/2015 година по описа на Районен съд гр. Лом, влязла в законна сила на 18.09.2015 година за същото престъпление /чл.343б, ал.1 от НК/, поради което и на основание чл. 343б, ал. 2 във  вр. с ал.1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание наказание «ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл.66, ал.1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим А.В.Б., СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл. 55, ал. 2 от НК, НАЛАГА на подсъдимия А.В.Б. със снета по делото самоличност по-лекото наказание „ГЛОБА” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление в размер на 300 лева /триста лева/, която да бъде заплатена в полза на държавата.

На основание чл. 343г от НК, СЕ ЛИШАВА подсъдимия А.В.Б. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА И ШЕСТ МЕСЕЦА, като на осн. чл.59, ал.4 от НК се зачита времето от 26.10.2018г. от когато е бил лишен от това си право по административен ред.

На основание чл. 189, ал. 1 от НПК, подсъдимия А.В.Б. със снета по делото самоличност, следва да заплати по сметка на ОД на МВР – София, направените по делото разноски за изготвяне на Съдебно-оценителна и Автотехническа експертиза в размер на 476,00лв /четиристотин седемдесет и шест лева/, както и 5лв /пет лева/ - държавна такса за евентуално служебно издаване на изпълнителен лист, в полза на бюджета на съдебната власт по сметката на РС- Лом.

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 124/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП няма взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 09.45 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                    

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:                                                                                                                               

                                                                       СЕКРЕТАР: