ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 17.04.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на седемнадесети април две хиляди и деветнадесета година в състав:                          

                        

                              Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

                                                    

при участието на секретар: Л. П. и прокурора: ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 125 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 08.50 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

 

                                     О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. П. Г. от МАК, в качеството на защитник на подсъдимия Р.Б.С. ***, от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, за следното:

Подсъдимият Р.Б.С. роден на *** ***, българин, български гражданин, основно образование, неженен, с настоящ адрес *** и адрес за призоваване в страната с. Ковачица, обл. Монтана, ул. „……., безработен, осъждан, с ЕГН **********, Е ВИНОВЕН В ТОВА, че на 14.05.2018 г. около 14,30 часа, в село Ковачица, област Монтана, по улица „Тринадесета”, управлявал моторно превозно средство мотопед марка „KEWAY HURICANE с рама № TSYTEB3M86C721196 с неустановена собственост, което не е регистрирано по надлежния ред съгласно Наредба № І-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на моторните превозни средства и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните пътни превозни средства, поради което и на основание чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание «ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», което да изтърпи ефективно, при „строг режим“, на основание чл.57, ал.1, т.2, б.“б“ от ЗИНЗС.

На основание чл. 55, ал. 3 НК, НЕ СЕ НАЛАГА кумулативно предвиденото наказание „Глоба“.

На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 125/2019г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

На ДП няма взета мярка за неотклонение.

          Протоколът приключи в 09.10 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                   

                                                                   РАЙОНЕН СЪДИЯ:                                                                                                                               

                                                                       СЕКРЕТАР: