ПРОТОКОЛ

гр. Л О М, 27.03.2019 г.

 

Ломски районен съд, наказателна колегия, втори наказателен състав в публично съдебно заседание на двадесет и седми март две хиляди и деветнадесета година в състав:

                                                    Председател: БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА

 

 при участието на секретар: Л. П. и прокурора ЕЛИ ЛАЗАРОВА, сложи за разглеждане НОХД № 127 по описа за 2019 год. докладвано от СЪДИЯТА СЛАВЧЕВА.

 На именното повикване в 10.34 часа  се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

На основание чл. 382, ал. 7 от НПК, съдът

                                

                                   О П Р Е Д Е Л И :

ОДОБРЯВА постигнатото между страните адв. Н.А. от МАК в качеството на защитник на подсъдимия З.П.П. *** от една страна и от друга страна прокурор при ЛРП Ели Лазарова, Споразумение, за следното:

Подсъдимият З.П.П. роден на *** ***, българин, български гражданин, средно образование, с адрес:***, неженен, безработен, неосъждан, с ЕГН: **********, Е  ВИНОВЕН в това, че на 15.03.2019 год. в гр. Лом, обл. Монтана около 02.20 часа по улица „Софийска“ управлява моторно превозно средство лек автомобил марка Мазда модел 121  с транзитни рег. № 043М137, собственост на Я. В. Е. от гр. София, с временна регистрация от 20.10.2017 година до 19.11.2017 година, което не е регистрирано по надлежния ред, съгл. чл.140, ал.1 ЗДвП – „По пътищата отворени за обществено ползване се допускат само МПС и ремаркета, които са регистрирани и са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места“, чл.140 ал.2 ЗДвП – „Условията и редът за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях се определя с Наредба на Министъра на Вътрешните работи съгласувано с Министъра на Транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министъра на Отбраната“, чл.3 ал.1 от Наредба №I-45 от 24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране от движение на МПС и ремаркета, теглени от тях и реда за предоставяне на данни за регистрираните ППС - „МПС и ремаркета се регистрират в 14 дневен срок от придобиване на собствеността или оформянето на вноса /постоянен или временен/ от съответния митнически орган, чл.4 ал.1 – „Собственикът е длъжен да представи превозното средство и необходимите документи в определения срок за извършване на регистрация, промяна в регистрацията или прекратяване на регистрацията“, поради което и на основание чл. 345, ал. 2, във вр. с ал.1 от НК, при условията на чл. 54 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ТРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим З.П.П. ***, СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

 

          Подсъдимият З.П.П. със снета по делото самоличност Е  ВИНОВЕН в това, че на 15.03.2019 год. в гр. Лом, обл. Монтана, около 02.20 часа на улица „Софийска” управлявал моторно превозно средство лек автомобил марка Мазда модел 121 с транзитни рег. № 043М137, собственост на Я. В. Е. от гр. София, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 промила – 1,86 промила в издишания въздух установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест 7510 ARDM 0225, поради което и на основание чл. 343б, ал. 1 НК, при условията на чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, МУ СЕ ОПРЕДЕЛЯ наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим З.П.П. ***, СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

 

На основание чл. 55, ал. 3 НК, НЕ СЕ ОПРЕДЕЛЯ кумулативно предвиденото в разпоредбата на чл. 343г, ал. 1 НК, по-леко наказание „Глоба“ по отношение на подсъдимия З.П.П..

 

НЕ ПРИЛАГА разпоредбата на чл. 343г НК, тъй като подсъдимия З.П.П. не притежава валидно свидетелство за управление на МПС.

 

На основание чл. 23, ал. 1 от НК СЕ ОПРЕДЕЛЯ на подсъдимия З.П.П. със снета по делото самоличност едно ОБЩО НАКАЗАНИЕ на основание чл. 55, ал. 1, т. 1 НК, а именно най-тежкото от ЧЕТИРИ МЕСЕЦА «ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА», като на основание чл. 66, ал. 1 от НК, изпълнението на така определеното наказание СЕ ОТЛАГА с изпитателен срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл. 381, ал. 5, т. 4 от НПК, във вр. чл. 67, ал. 1 от НК, възпитателната работа по отношение на условно осъдения подсъдим З.П.П. ***, СЕ ВЪЗЛАГА на районен инспектор при РУ гр. Лом на района по местоживеене на подсъдимия.

 

 На основание чл. 24, ал. 3 от НПК, ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 127/2019 г. по описа на ЛРС, поради постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, за решаване на наказателното производство.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО Е ОКОНЧАТЕЛНО И НЕ ПОДЛЕЖИ НА ЖАЛБА И ПРОТЕСТ.

          Протоколът приключи в 11.05 ч. и е изготвен в съдебно заседание.

                                                                        РАЙОНЕН СЪДИЯ:

                                                          

                                                                           СЕКРЕТАР: