РЕШЕНИЕ

гр. Лом, 3 май 2019 година

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

ЛОМСКИЯТ  РАЙОНЕН СЪД, гражданска колегия, трети състав, в открито съдебно заседание, проведено на двадесет и трети април две хиляди и дванадесета година, в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б о р я н а    А л е к с а н д р о в а

 

при участието на секретаря Веселка Младенова сложи за разглеждане докладваното от съдията Александрова гражданско дело № 435/19 г. по описа на ЛРС и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производство по реда на чл.330 ГПК

 ………..

Предвид споразумението между страните , съдът

 

Р  Е  Ш  И :

 

ПРЕКРАТЯВА ЧРЕЗ РАЗВОД, на основание чл. 50 от СК , БРАКА, сключен на 23.11.2002 година в гр. Лом, с акт за граждански брак № 79/23.11.2002 г. на Община Лом, между Ц.А.Ц., с ЕГН ********** и С.О.Ц. с ЕГН ********** , поради сериозното и непоколебимо взаимно съгласие на съпрузите за развод.

УТВЪРЖДАВА споразумението между съпрузите по чл. 51 от СК, както следва:

Ненавършилите пълнолетие деца: А.Ц.А., родена на *** г., ЕГН ********** и М. Ц. А., роден на ***г. с ЕГН **********, ще имат местоживеене:  при майката.

Родителските права относно А.Ц.А. и М. Ц. А., се предоставят за упражняване на майката с.О.Ц..

Определя режим на лични отношения на децата : А.Ц.А. и М. Ц. А. с бащата Ц.А.Ц. : същият има право да взема децата при себе си за да осъществява родителски контакти с тях – два пъти месечно, а именно за времето от 9,00 ч. на съботния ден до 20,00 ч. на неделния ден с преспиване, при него, във вторите и четвъртите  събота и неделя на месеца, както и 20 дни през лятото, несъвпадащ с платения годишния отпуск на майката.

След прекратяване на брака съпругата С.О.Ц.  ще възвърне фамилното си име отпреди сключването на брака – М. ще се именува С.О. М..

Ц.А.Ц. се задължава да заплаща на С.О.Ц., в качеството й на майка и законен представител на децата: А.Ц.А. и М. Ц. А. месечна издръжка в размер на по 140 лв. за всяко едно от децата, считано от влизане на решението в сила , с всички законни последици от това до настъпване на законни последици и предпоставки за изменение или прекратяване на тази издръжка.

Семейното жилище , находящо се в гр.**** , което е собственост на роднини на съпругата, се предоставя за ползване С.О.Ц. и след развода .

След прекратяване на брака страните не си дължат издръжка.

Разноските по съдебното производство се поемат от страните поравно.

ОСЪЖДА Ц.А.Ц. и С.О.Ц. /солидарно/ да заплатят по сметката на ЛРС сума в размер на 40 лв.

ОСЪЖДА  Ц.А.Ц. да заплати по сме на ЛРС, държавна такса в размер на 201,60лв.

 

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

                           

 

 

            РАЙОНЕН СЪДИЯ: