ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 21.05.2019 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на двадесет и първи май, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, сложи за разглеждане Гр. д.  № 281 по описа за 2019 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.33 часа се явиха:

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Съдът като намира, че са налице предпоставките на чл. 234 ГПК и така постигнатата спогодба не противоречи на морала и добрите нрави

 

 О П Р Е Д Е Л И :

 

ОДОБРЯВА постигнатата спогодба  между страните за решаване на делото, по силата на която:

ПОСТАНОВЯВА, че роденото от съвместното съжителство на страните  по делото малолетно дете  Б. П. Т., родена на *** г., с ЕГН ********** по време на фактическата раздяла на страните да живее при майката Г.Б.Г., с ЕГН ********** по местоживеенето им, и която да упражнява родителските права по отношение на това дете.

ОПРЕДЕЛЯ следния режим на лични контакти на бащата П.Й.Т. с ЕГН ********** с детето Б. П. Т., родена на *** г., с ЕГН ********** да го взема при себе си всяка първа и трета събота и неделя за времето от за времето от 9 ч. до 18 ч. през зимните месеци и от 9 ч. до 21 ч. през летните месеци, без преспиване, както и 15 дни през лятото, което време да не съвпада с платеният годишен отпуск на майката на детето.

ОСЪЖДА П.Й.Т., с ЕГН ********** да заплаща на малолетната Б. П. Т., родена на *** г., с ЕГН ********** чрез майката и законен представител Г.Б.Г., с ЕГН ********** месечна издръжка в размер на 200 лева, считано от 01.05.2019 г., с всички законни последици от това включая и лихви при забава на плащане на някоя месечна вноска и до настъпване н законни предпоставки за изменение или прекратяване на така  договорената издръжка.

ОСЪЖДА П.Й.Т. с ЕГН ********** да заплати на  малолетната Б. П. Т., родена на *** г., с ЕГН ********** чрез майката и законен представител Г.Б.Г. с ЕГН ********** сумата от 1400 лв., представляваща издръжка за минало  време -  за периода от  1 октомври 2018 г. до 30 април 2019 г. в размер на 200 лв. месечно и която сума се задължава да плати в едномесечен срок , считано от днес.

Разноските остават в тежест на страните така, както са направени.

За изпълнение на така поетото задължение за заплащане на издръжката от страна на П.Й.Т. с ЕГН **********, задължава майката на детето да разкрие нарочна банкова сметка *** на същата по която той да внася сумите.

ОСЪЖДА П.Й.Т. с ЕГН ********** да заплати по сметка на съда сумата от 172 лв. представляваща държавна такса  върху  присъдените суми по издръжка от които 28 лв. за издръжката за минало време и 144 лв. за издръжката по чл. 143 ал.2 СК

ПРЕКРАТЯВА  производството по гр.д. № 281/2019 г. по описа на ЛРС, като спогодено.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта с която се одобрява постигната между страните спогодба не подлежи на обжалване.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО в частта за държавната такса подлежи на обжалване с частна жалба в 7 дневен срок от днес пред МОС.

Протоколът приключи в  11.07 ч. и се изготви в съдебно заседание.

                                                                    

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                       СЕКРЕТАР: