ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 09.05.2019 г.

 

Ломски районен съд, гражданска колегия, първи състав, в публично съдебно заседание на девети май, две хиляди и деветнадесета година, в състав:

                             Председател: АЛБЕНА МИРОНОВА

 

при участието на секретар: РУМЯНА ДИМИТРОВА, сложи за разглеждане Гр. д.  № 1279 по описа за 2018 год. докладвано от съдия МИРОНОВА.

На именното повикване в 10.37 часа се явиха:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Предходното съдебно заседание беше отложено предвид твърденията на ищцовата страна, че местожителството на децата действително е в *****,  обл. Монтана които твърдения им беше дадена възможност да докажат. За днешното съдебно заседание такива доказателства не са представени.

При това положение и предвид приложените служебно от съда справки  за постоянен и настоящ адрес на ищеца, видно от които настоящият адрес на ищеца и на детето М.И. ***, както и установеното при опита да се изготви социален доклад, а именно, че ищецът и децата не се намират на посоченият постоянен адрес ***, тъй като ищецът го е напуснал.

Съдът намира, че не са налице предпоставки за разглеждане на делото пред ЛРС с оглед специалната подсъдност визирана в разпоредбата на чл.127, ал.2 от СК, за която съдът следи служебно и затова

 О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр.д.№ 1279 по описа на за 2018 г. на РС-Лом.

 ИЗПРАЩА  делото по подсъдност на Районен съд - Ловеч.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред МОС в 7-дневен срок от днес за ответника и от съобщението за ищеца.

На особеният представите на ответницата да се изплатят 150 лв.  от внесения депозит.

Протоколът приключи в 10.43 ч. и се изготви в съдебно заседание.

 

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

 

                                                    СЕКРЕТАР: