О  П  Р  Е  Д  Е  Л  Е  Н  И  Е

 

                               

                                                      

 

                                 

                                            гр.Лом, 14.05.2019г.

 

 

         Ломски районен съд, втори граждански състав, в закрито съдебно заседание на четиринадесети май две хиляди и деветнадесета година, в състав:

 

                                                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ : Б.СЛАВЧЕВА

 

 

         след като изслуша докладваното от съдията Славчева гр.д. № 3246/17г. по описа на ЛРС, за да се произнесе взе предвид следното :

 

 

         Производството е образувано по Исковата молба от Л.Т.А. с ЕГН ********** *** против Б.Т.А. с ЕГН ********** ***, за делба на недвижими имоти.

       По делото са проведени няколко съдебни заседания, като по искане на страните им е предоставена възможност за постигане на извънсъдебна спогодба.

        На 13.05.2019г. в деловодството на ЛРС е постъпила Молба вх.№ 6652/13.05.2019г. от ищеца Л.Т.А. ***, чрез процесуалният си представител – адв.Н.К. от МАК за оттегляне на Исковата молба за делба на недвижими имоти, възоснова на която е образувано настоящето производство на осн. чл.232 от ГПК, и искане за прекратяване на производство. Към молбата е приложено и копие от договор за доброволна делба от 24.04.2019г. сключен между Б.Т.А. ***, Л.Т.А. *** и Д.И.Й. *** чрез пълномощника си И. С. К. за доброволна делба на съсобствените им земеделски земи в землището на с.Ковачица, обл.Монтана.

        Съдът след като се запозна с депозираната молба намира същата да процесуално допустима и основателна, поради което с оглед направеното оттегляне на молбата възоснова на която е образувано гр.д. № 3246/17г. по описа на ЛРС, производството по делото следва да бъде прекратено.

        В предвид на горното, съдът

 

 

                                    О П Р Е Д Е Л И :

 

 

         ПРЕКРАТЯВА на осн. чл.232 от ГПК производството по гр.д. № 3246/17г.  по описа на ЛРС, образувано по Исковата молба от Л.Т.А. с ЕГН ********** *** против Б.Т.А. с ЕГН ********** ***, за делба на недвижими имоти, поради сключване на Договор за доброволна делба от 24.04.2019г., с нотариална заверка на подписите с рег.№ 3843 от 24.04.2019г. на Нотариус С. С. с рег.№ 577 на НК, и район на действие – ЛРС, и оттегляне на Исковата молбата от ищеца.

 

        Определението може да се обжалва пред МОС, с частна жалба, в едноседмичен срок от съобщението на страните.

 

 

                                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ :