П   Р   И   С   Ъ   Д    А

                                               

 

                                              

 

 

                                      Гр.Лом 09.04.2019г.

 

 

                           В   И М Е Т О   Н А    Н А Р О Д А        

 

 

       Ломски   районен съд, втори наказателен  състав, в открито  съдебно  заседание на девети април две хиляди и деветнадесета година, в състав:                                   

 

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ :   БОРИСЛАВА СЛАВЧЕВА      

                                            

                                                                                             

       при секретаря Л.П. и с участието на прокурор при ЛРП Ели Лазарова, като разгледа докладваното  от съдия Славчева НОХД № 6/19г. по описа на  ЛРС, въз основа   на  доказателства и закона, съдът присъди:

 

 

        ПРИЗНАВА подсъдимият С.А.А. роден на ***г***, със средно образование, неженен, безработен, осъждан, с ЕГН ********** ЗА ВИНОВЕН в това, че за периода от 01.03.2017г. до 31.05.2018г. след като е осъден с Решение № 409/31.08.2016г., влязло в законна сила на 02.12.2016г. по гр.д. № 172/16г. по описа на ОС гр.София, да заплаща чрез Г.Г.Ж. ***, като майка и законна представителка на роденото им дете А. С. А. месечна издръжка в размер на 100лв, съзнателно не изпълнил това свое задължение в размер на повече от две месечни вноски – общо 15 месеца, за които дължи сумата от 1 496,77лв – престъпление по чл.183, ал.1 от НК.

 

        На осн. чл.183, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА наказание на подс.С.А. със снета по делото самоличност, тъй като до постановяване на присъдата е изпълнил това свое задължение и не са настъпили други вредни последици за пострадалия.

 

 

 

       На осн. чл.189, ал.1 от НПК ОСЪЖДА подсъдимият С.А.А. със снета по делото самоличност да заплати по смета на МВР София направените в хода на ДП разноски в размер на 152,49лв /сто петдесет и два лева и четиридесет и девет стотинки/, а по сметка на ЛРС, в полза на бюджета на съдебната власт 5лв /пет лева/ - държавна такса за служебно издаване на изпълнителен лист.

 

        ПРИСЪДАТА МОЖЕ ДА СЕ ОБЖАЛВА И ПРОТЕСТИРА ПРЕД ОКРЪЖЕН СЪД ГР.МОНТАНА, В 15-ДНЕВЕН СРОК, СЧИТАНО ОТ ДНЕС, ПО РЕДА НА ГЛАВА ДВАДЕСЕТ И ПЪРВА ОТ НПК.

 

                                                                    

                                                            РАЙОНЕН  СЪДИЯ :