ПРОТОКОЛ

 

гр. Лом, 21.05.2019 г.

 

Ломският районен съд, наказателна колегия, трети състав в публично съдебно заседание на двадесет и първи май, две хиляди и деветнадесета година в състав:

   

Председател: БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА

 

при участието на секретар: Веселка Младенова

и прокурор Г. Цветанов,

сложи за разглеждане НОХД № 184 по описа за 2019 год., докладвано от съдия БОРЯНА АЛЕКСАНДРОВА.

На именното повикване в 13:10 часа се явиха:

……………………………………………………….

 

Съдът

О П Р Е Д Е Л И:

 

ОДОБРЯВА постигнатото споразумение подписано от представителя на Районна прокуратура Лом в лицето на прокурор Г. Цветанов и адв. Н.К. от АК Монтана за следното:

Подсъдимият Г.К.С., роден на *** ***, с настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, разведен, неосъждан, на работа като „охранител“, с ЕГН ********** Е ВИНОВЕН в това, че:

На 02.05.2019 год. около 00,01 часа в гр.Лом, обл.Монтана, по ул.“Софийска“, управлява моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Фиат“, модел „Стило“ с рег.№М 59-01 ВР, негова собственост с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда - 2,10 промила, установено по надлежния ред - протокол №151/03.05.2019 г. за химическо изследване на кръвна проба на СХЛ към ЦСМП гр.Плевен – поради което на основание чл. 343б, ал.1 във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК МУ НАЛАГА наказание ЧЕТИРИ МЕСЕЦА „лишаване от свобода“, изтърпяването, което на основание чл. 66, ал.1 от НК отлага с изпитателен срок от ТРИ години.

На основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК, във връзка с чл. 67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на условно осъдения Г.К.С. се възлагат на Районен инспектор при РУ гр.Лом, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

На основание чл.55, ал.2 от НК, НАЛАГА на подсъдимия Г.К.С., по-лекото наказание „глоба” предвидено кумулативно в санкционната част от състава на извършеното престъпление в размер на 100.00 (сто) лева.

 На основание чл.343г от НК, лишава подсъдимия Г.К.С. от право да управлява моторно превозно средство за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание чл.59, ал.4 от НК приспада времето, през което подсъдимия Г.К.С. е бил лишен от право да управлява моторно превозно средство по административен ред, считано от 02.05.2019 година.

ОСЪЖДА подсъдимият Г.К.С., с настоящ адрес ***, с ЕГН **********, да заплати сума в размер на 55,00 (петдесет и пет) лева по сметката на ОД МВР Монтана за изготвяне на съдебна-химическа експертиза, както и да заплати сума в размер на 5 (пет) лева по сметката на РС Лом за евентуално издаване на изпълнителен лист.

 

ОДОБРЕНОТО споразумение представлява неразделна част от настоящото определение.

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №184 от 2019 г. поради постигнато от страните и одобрено от съда споразумение, на основание чл.24, ал.3 НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

ПРОТОКОЛЪТ се изготви в съдебно заседание, което приключи в 13:30 часа.

 

                                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ:

 

                           СЕКРЕТАР: