О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

гр. Лом, 31.05.2019 год.

 

Ломският районен съд, І-ви състав, в закрито заседание на тридесет и първи май, две хиляди и деветнадесета година в състав:      

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Албена Миронова,

 

като разгледа докладваното от съдията гр. дело № 264 по описа за 2019 година и за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Делото е образувано по искова молба от Н.Й.Н., ЕГН **********,***, Р.Й.Б., ЕГН **********,***, Н.Б.Н., ЕГН **********,***, Й.Г.Й. ЕГН **********,***, Д.К.Н., ЕГН **********,***, Г.И.Н., ЕГН **********,***, Ц.Н.К., ЕГН **********,***, Т.В.А., ЕГН **********,*** и С.В.Н., ЕГН **********,***, всички чрез пълномощника си, адв. Р. Б.,   МАК срещу: И.И.И.,***, Ж.Б.Ц., ЕГН **********,***, Д.С.Ц., ЕГН **********,***, С.И.А., ЕГН **********,***, И.И.А., ЕГН **********,***, Т.И.А., ЕГН **********,***, В.И.А., ЕГН **********,***, С.Н.К., ЕГН **********,***, М.Ц.С., ЕГН **********,***, Ц.М.И., ЕГН **********,***, П.М.С., ЕГН **********,***, Б.П.С., ЕГН **********,***, Л.Т.К., ЕГН **********,***, Д.Ф.Д., ЕГН **********,***, Б.Е.И., ЕГН **********,***, И.Е.М., ЕГН **********,***, В.Г.А., ЕГН **********,*** и Д.Г.Д., ЕГН **********,***, за отмяна на констативен нотариален акт и делба.  

Разпоредена е размяна на книжа и тъй като исковата молба и приложените към нея доказателства са връчени при условията на чл. 47 ГПК на двама от ответницитеВ.И.А., ЕГН **********,*** и Д.Ф.Д., ЕГН **********,***, съдът им е допуснал правна помощ на разноски на ищците, като преценявайки, че се касае за земеделска земя и макар да са наследници от различни колена, липсват доказателства за противоречиви интереси между тези двама ответници, е определен депозит в размер на 1000 лв., за възнаграждение на един адвокат, който да бъде назначен за техен общ особен представител. Определен е 14-дневен срок за внасяне на депозита.

Съобщението е връчено на адв. Р. Б., МАК, пълномощник на всички ищци по делото на 22.05.2019 год.

С молба от 30.05.2019 год., пълномощникът на ищците заявява, че оттегля иска и моли производството по делото да бъде прекратено.

Искането е отправено преди приключване на първото съдебно заседание.

Налице е хипотезата на чл. 232 от ГПК, поради което съдът

О П Р Е Д Е Л И :

ПРЕКРАТЯВА производството по гр. дело № 264 по описа за 2019 година на РС – Лом, поради ОТТЕГЛЯНЕ на иска.

 

ОСЪЖДА  Н.Й.Н., ЕГН **********,***, Р.Й.Б., ЕГН **********,***, Н.Б.Н., ЕГН **********,***, Й.Г.Й. ЕГН **********,***, Д.К.Н., ЕГН **********,***, Г.И.Н., ЕГН **********,***, Ц.Н.К., ЕГН **********,***, Т.В.А., ЕГН **********,*** и С.В.Н., ЕГН **********,***, да заплатят по сметка на РС – Лом, на основание чл. 9 от Тарифа за ДТ по ГПК, държавна такса в размер на 25,00 /двадесет и пет/ лева, както и 5 лв. в случай на съдебно издаване на изпълнителен лист.

 

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Окръжен съд Монтана в едноседмичен срок от съобщаването му на страните.

 

Районен   съдия: